Enkazda Buldugu Bilekligi Depremzede Sila'nin Yüzünü Güldürdü

Hatay’da enkaz altinda kaldiktan bir saat sonra çikarilan Sila Sariçam, 83 gün sonra geldigi evinin enkazinda 18 yasina girdigi dogum gününde kendisine hediye edilen bilekligi bulunca sevince boguldu.

Enkazda Buldugu Bilekligi Depremzede Sila'nin Yüzünü Güldürdü
Kahramanmaras’ta yasanan depremlerde büyük yikima ugrayan Hatay’da enkaz altinda kalan 18 yasindaki Sila Sariçam, bir saat sonra yakinlari tarafindan enkaz altindan çikarildi. Kolundan yaralanan genç kiz, ailesi ile Gaziantep’e gitti. Depremden 83 gün sonra yikilan binalarinin önüne gelen Sila, enkazi dahi kaldirilan alanda deprem gecesi bilekligini koydugu montunun kolunu gördü. Babasinin yardimiyla enkazi kazarak montun kalan kismina ulasan Sila, montun cebine koydugu bilekligi buldu. Sevinci gözlerinden okunan genç kiz, evlerinden kurtarabildikleri tek seyin bileklik oldugunu söyledi.



“Manevi degeri benim için önemliydi”

Depremden sonra yikilan evlerinin önüne gelerek bilekligini bulan Sila Sariçam, “Oturdugumuz konum burada oldugu için sari montun kolunu gördüm. Cebinden çikacagina umutluydum. Buraya gelirken de söylemistim, bulmadan dönmeyecegim diye. Birazda enkazda kaldik, bir saate yakin. Sonra Allah’a sükürler olsun iyiyiz. Bu benim 18 yasinda dogum günü hediyemdi. Çok mutluyum. Sorun bunun maddi degeri degil, manevi degeri. Evimizden tek bunu çikarabildik” dedi.

Kaynak: İHA