Depremzedeler Tarih Kokan Göynük'ü Gezdi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden etkilenerek 11 ilden Bolu’ya gelen depremzedeler, her yil binlerce ziyaretçinin ugrak noktasi olan Göynük’ü ziyaret etti.

Depremzedeler Tarih Kokan Göynük'ü Gezdi
Hattat Emin Barin KYK Yurdu’nda misafir edilen depremzedeler, Bolu Valiligi koordinesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan, her yil binlerce kisinin ugrak noktasi olan Göynük’ü ziyaret etti. Göynük’e hayran kalan ziyaretçiler, bol bol fotograf çektirerek, keyifli vakit geçirdi. Tarih dolu ilçenin sokaklarinda Göynük Aksemseddin Türbesi, Gazi Süleyman Pasa Cami, Ömer Sekkin ve Debbag Dede türbeleri, Göynük evleri ve Zafer Kulesi’ni gezen depremzedeler, unutmayacaklari bir gün geçirdi.

Depremzede Nuh Erdogmus, "Emekli Türkçe ögretmeniyim. Iskenderun’dan geldim. Bolu bizi çok güzel karsiladi. Çok güzel bir misafirperverlik örnegi gösterdiler. Il Turizm Müdürümüze minnettariz, Bolulu halkina minnettariz. Tarihiyle, dogasiyla biraz olsun acilarimizi hafifletti. Biz çok ilgiyle karsilandik. Çok güzel bir iletisim kurdular, çok iyi agirliyorlar. Iyi ki varsiniz. Tesekkür ederiz" dedi.

Malatya’dan gelen depremzedelerden Zeynep Kaya ise "Devletimiz her zaman yanimizda. Allah razi olsun, bizlere yardimci oldular. Herkese tesekkür ederiz. Depremde akrabalarimiz kayboldu. Rabbim mekanlarini cennet eylesin, üzüntümüz var. Acimiz büyük" diye konustu.

Kaynak: İHA