BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazari TEKNOFEST 2023'Te Tanitildi

Bartin Üniversitesinin (BARÜ) bu yil altincisini gerçeklestirecegi Ar-Ge Proje Pazari etkinligi dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’te tanitildi.

BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazari TEKNOFEST 2023'Te Tanitildi
Bartin Üniversitesinin (BARÜ) geçtigimiz yillarda yogun bir ilgiyle gerçeklestirdigi “Ar-Ge Proje Pazari”nin etkinligi altincisi 2-3 Kasim 2023 tarihlerinde gerçeklestirilecek. Bölgenin en önemli bilim ve teknoloji organizasyonlarindan biri olan etkinligin tanitimi Istanbul Atatürk Havalimaninda final programi gerçeklestirilen TEKNOFEST 2023’te yapildi. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran, Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Ümit Tayfun ile akademik personel ve ögrenciler tarafindan yapilan tanitimlarda Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüsmesi konusundaki kararlilik vurgulandi.

Yarismalarda 130 bin liranin üzerinde ödül verilecek

Tanitimlarda, BARÜ’nün “Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alani basta olmak üzere tematik olarak düzenledigi proje pazariyla ilgili bilgiler aktarildi. Kamu-sanayi-üniversite is birliginin önemli bir örnegi olan etkinlikte proje sahipleri ile sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi saglanarak potansiyel is birliktelikleri kurulacagi ifade edildi. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafindan yapilan degerlendirmeler neticesinde dereceye giren proje sahiplerine toplamda 130 bin TL’nin üzerinde ödül verilecegi de aktarildi.

“Büyük ve güçlü Türkiye yolculuguna deger katiyoruz”

Ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesine katkilar sunmaya gayret gösterdiklerinin altini çizen Rektör Uzun, “Ülkemizin yerli teknoloji atagina katki sunmak amaciyla düzenledigimiz Ar-Ge Proje Pazarinin altincisini gerçeklestirecek olmanin sevincini yasiyoruz. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yayginlasmasi, proje hazirlama ve gelistirme kültürünün olusmasi, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi ile projelerin ilgili kisi ve kuruluslar ile bulusturulmasi hedefine yönelik gerçeklestirilecek olan ‘BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazari’ etkinligine ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA