Balikesir'de Sabah Namazi Bulusmalari Tekrar Basladi

Burhaniye ilçesinde, Ramazan ayinda ara verilen Sabah Namazi Bulusmalari basladi. Yeni Mahalle Camiinde gerçeklestirilen bulusma da, namaz sonrasi zikirler çekilip dualar yapilirken, Müftü Mustafa Ali Isik’da sabah namazinin önemi ve insan sevgisi konusunda vaaz etti.

Balikesir'de Sabah Namazi Bulusmalari Tekrar Basladi
Burhaniye’de Ramazan ayinda ara verilen Sabah Namazi Bulusmalari tekrar basladi.

Yeni Mahalle Camiinde sabah namazi Müftü Mustafa Ali Isik tarafindan kildirilirken, namaz sonunda zikirler çekildi ve tekbirler getirildi.

Müftü Mustafa Ali Isik da sabah namazinin önemi ve insan sevgisi konusunda vaaz etti. Sabah Namazi Bulusmasinin ardindan cemaate mercimek ve tavuk suyu çorba ikrami yapildi. Cemaate tesekkür eden Müftü Mustafa Ali Isik, “Ramazan bitti. Bayramimizi yaptik. Simdi Sabah Namazi Bulusmalarinin ilkini yaptik. Okullarin bitmesine kadar yazin baslamasina kadar devam edecek bu böyle. Allah’in kullari sabah namazina gelecek. Simdi ikramina geçtik. Hepimizi hepinizi Sabah Namazi bulusmalarina bekliyorum. Bu seher vaktinde” diye konustu.

Istanbul’dan gelen Kaan Tuna da, “Ilk bulusmamiza katilmak nasip oldu. Çorbamizi içtik. Organizasyonu yapanlardan, buraya katilan cemaatimizden, emegi geçenlerden Allah razi olsun. Güzel bir uygulama. Diger ilçelerimize, hatta ülke geneline diger il ve ilçelere de yayginlasirsa gayet güzel olur. Böyle karsilikli sevgi, saygi, anlayis içinde bereketli sofralar kuruluyor. Insallah devamli olur, kalici olur” dedi.

Orhan ilker ise, “Cemaatin fazla olmasi tabi ki bizim hayrimiza. Allah, Insallah daha bereketini artirir Insallah. Daha hayirlara vesile olur Insallah. Herkesin arkadaslarin buna katilmasini istiyorum. Arzu ediyoruz. Rabbim günahlarimizi affeder Insallah” dedi.

Kaynak: İHA