Bakan Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un 39 Ilçesinde, 963 Mahallesinde, 7 Tepenin Tamaminda Çalisiyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, "Aziz Istanbul’un 39 ilçesinde, 963 mahallesinde, 7 tepenin tamaminda çalisiyoruz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un 39 Ilçesinde, 963 Mahallesinde, 7 Tepenin Tamaminda Çalisiyoruz'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Istanbul seçim çalismalariyla ilgili Pendik Crown Plaza’da ‘Erzurumlular Bulusmasi’ programina katildi.

Bakan Kurum’a Pendik Belediyesi Baskani Ahmet Cin ve Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici eslik etti. Kurum’a Erzurumspor formasi hediye edildi. Bakan Kurum, burada yaptigi konusmasinda "Erzurum’un yigit dadaslarini, mert insanlarini, güzel insanlarini, sizleri sevgiyle, saygiyla, hürmetle, muhabbetle selamliyorum. Bugün; Erzurumlu Abdurrahman Gazi’nin, Ibrahim Hakki Hazretleri’nin, Nene Hatun’un torunlariyla, sizlerle bir aradayiz, beraberiz, gönül gönüleyiz. Her seyin en güzeline layik Erzurumlu kardeslerimizle, Türkiye Yüzyili’nin mimari liderimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini, sevgilerini, muhabbetlerini iletiyorum. Bugün sairin ’Erzurum’un kisi zorludur balam, Buz tutar yigitlerin biyigi, Erzurum’da kaskati, dimdik ölür adam, Kabullenmez yilginligi’ dedigi yigit insanlarin, Erzurumlu kardeslerimizin misafiriyiz. 6 Subat’ta yasadigimiz depremlerin hüznünü hala yüregimizde hissediyoruz. Bu hüznü, bu aciyi o gün tüm Türkiye, Askale, Ispir, Horasan, Pasinler hissetti. O aci günde, 50 bini askin canimizi topraga verdik. Nice hanemizin ocagi söndü. Afetin ilk anindan itibaren depremzede kardeslerimizin yaralarini sarmak, hayatlarini normale döndürmek için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Hamdolsun Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yaralarimizi hizla sariyoruz. 46. gün temelimizi attik ve depremin üstünden 2 buçuk ay geçti. 125 bin konutumuzun insa çalismalari olanca hiziyla sürüyor. Ilk konutlarimizi geçtigimiz hafta teslim ettik. Insallah bir yil içerisinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut insa ederek kardeslerimizi sicak yuvalarina yerlestirecegiz. Bu büyük Türkiye’nin sözüdür, bu güçlü Türkiye’nin sözüdür, bu Türkiye Yüzyili’nin mimari Sayin Cumhurbaskanimizin sözüdür." ifadesini kullandi.

"Aziz Istanbul’un 39 ilçesinde, 963 mahallesinde, 7 tepenin tamaminda çalisiyoruz"

Bakan Kurum, "Her noktasina eser kazandiriyor, her sokagina hizmet götürüyoruz. 2012 yilinda ’Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüsüm’ diyerek Gaziosmanpasa’dan ilk kazmayi vurmustuk. Simdi de; ’Istanbul’da 1.5 Milyon Konutluk Büyük Dönüsüm’ ve ’Yarisi Bizden!’ diyoruz. 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasinda olan iki rezerv alan belirledik. Kalan 500 bin konutu da yerinde vatandaslarimizin rizasi çerçevesinde dönüstürüp, Istanbul’da, riskli 1.5 milyon yapiyi yavrularimizin istikbali için yenileyecegiz. Ilk etapta 1. yilda 200 bini yerinde, 100 bini rezerv konut olmak üzere toplam 300 bin konutu hizlica insa edecegiz. Bugün itibariyle Istanbul’umuzda 379 bin bagimsiz bölüm için simdiden yapilan toplam basvuru sayisi 66 bin bina basvurusu ulasti. Aziz Istanbul’un 39 ilçesinde, 963 mahallesinde, 7 tepenin tamaminda çalisiyoruz. Pendik’teki basvuru sayisi da bin 723’e yükselmis durumda. Hep birlikte, sizlerle beraber 1 ay içinde 1.5 milyon konutluk basvuru alacak 5 yil içinde ise 1.5 milyon konutu bitirecegiz, bunu sizlerle birlikte yapacagiz’’ dedi.



"Erzurum isgale karsi baslayan Millî Mücadelemizin ilk kivilciminin yakildigi yerdir"

Sözlerine devam eden Kurum, "Erzurum isgale karsi baslayan Millî Mücadelemizin ilk kivilciminin yakildigi yerdir. Tarihimizin dönüm noktalarindan biri olan Millî Mücadelemizin kilit taslarindan biridir. Dadaslar ne güzel söylemis: ’Dag ne kadar yüce olsa, yol onun üstünden asar.’ Biz sizlerle birlikte nice zorluklari astik, nice engellerin üstesinden geldik, nice badireler atlattik. Ama durmadik, yilmadik her zaman davamiz da, gayemiz de, hedefimiz de büyük ve güçlü Türkiye oldu. Bugüne kadar hep bu gayede yürüyen AK Parti iktidarlari olarak Erzurum’da son 21 yilda 45 milyar lirayi askin dev yatirimlar kazandirdik. Tüm altyapi ve üstyapi çalismalarina kadar 10 milyar liralik çevre ve sehircilik yatirimini biz gerçeklestirdik. Su anda milyarlarca liralik yatirimimiz tüm hiziyla devam ediyor. Bugüne kadar TOKI Baskanligimizla, Erzurum’da toplam yatirim degeri 3.5 milyar lira olan 10 bin konutu sizlere armagan ettik. Yavrularimiz için okullar yaptik, camilerden dükkanlara ve kamu binalarina kadar onlarca eserimizi hizmete aldik. Bunlar gerçek bunlar muhalefetin sundugu bos vaatler degil. Deprem dönüsümü noktasindaki kararliligimizi Yakutiye, Palandöken ve Narman’da da toplam 2.5 milyon metrekarelik alanda gösteriyoruz. Kentsel dönüsüm çalismalariyla; sehrimizi sagliksiz yapi stokundan tamamen temizleyene kadar da durmayacagiz. Erzurum’a yeni bir tarih, kültür ve yesil aksi kazandiriyoruz. Kale etrafindaki millet bahçesini Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Narmanli Camisi’nden Haci Cuma’ya kadar birlestiriyoruz ve yesili ile tarihi bulusturduk, bu aksin çevresindeki görüntü kirliligini de tamamen ortadan kaldirdik. Erzurumlu kardeslerimiz tarihi kent meydanina yeniden kavustu. Buraya gelen her misafirimiz, büyük bir meydandan baslayarak adeta bir tarih ve kültür yolculuguna çikacak. Erzurumlularin yasam kalitesini artiracak, sehrin hemen hemen her yerinde 12 millet bahçesi projemize hizla devam ediyoruz. Tüm bu projelerle Erzurum’un çevresini, dogasini koruyor, evlerini, dükkânlarini yeniliyor; ekonomisine, istihdamina katki sunuyoruz. Çünkü biz, milletimiz bizden ne isterse onu yapiyor, milletimizin ne zaman yaninda olmamiz gerekiyorsa yanlarinda soluk aliyoruz’’ diye konustu.



"Erzurumlularin nerede dur kimin yerinde duracagi belli"

‘Erzurumlular Bulusmasi’ programina katilim saglayan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, "Sayin Bakanim, çok degerli milletvekillerimiz, belediye baskanlarimiz, çok degerli hemsehrilerim hepinizi sevgi, saygi, muhabbetle selamliyorum. Ben çok fazla söz uzatmak istemiyorum. Sayin Bakanim birinci bölgeden Istanbul’da milletvekili adayimiz. Zaten bakan olarak yaptiklari ortada yine Istanbul’dan, 1. Bölge Milletvekili Adayi, aday gösterilmis olmasi bizim için Türkiye için, Istanbul için büyük sans oldugunu düsünüyorum. Erzurumlulara söylemek istedigim bir sey yok. Erzurumlularin nerede dur kimin yerinde duracagi belli. Sayin Cumhurbaskanimizin yaninda duracagi belli, AK Parti’nin yaninda duracagi belli, AK Parti’nin Cumhur Ittifaki’nin adaylari yaninda duracagi belli. Ben bu duygu ve düsüncelere hepinize saygilar sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA