Bakan Karaismailoglu Ve Bakan Özer, Ordu'da Yol Temel Atma Programinda Konustu

Karadeniz Bölgesi’nin yillardir bekledigi projelerden biri olan 94 kilometre uzunlugundaki Ünye-Akkus-Niksar Yolu için temel atma töreni düzenlendi.

Bakan Karaismailoglu Ve Bakan Özer, Ordu'da Yol Temel Atma Programinda Konustu
Ordu Iç Anadolu’ya ve tüm Türkiye’ye baglayacak önemli bir alternatif yol olan 94 kilometre uzunlugundaki projede temel atma töreni düzenlendi.

3 buçuk milyon metreküp toprak hareketinin oldugu, 78 bin metreküp beton imalatinin yapilacagi yolda 4 bin 210 ton betonarme demiri kullanilacak. Yol, 570 bin ton temel ve alt temel imalati, nihayetinde 320 bin ton sicak karisim imalati ile yapilacak.

“Türkiye genelinde 2002 yili öncesi toplam tünel uzunlugumuz 50 kilometreydi, suanda tam 720 kilometre”

Ünye ilçesi Catalpinar Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreninde konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Türkiye’de eser ve hizmet firtinasi artarak, son 21 yildir devam ediyor. Türkiye’de hayal edilen pek çok sey artik hayalden gerçege dönüsüyor. Çok çalisacagiz, sonuçta milletimiz kazaniyor, Türkiye kazaniyor. Cumhurbaskanimizin liderliginde büyük Türkiye ve dünyanin gelismis en büyük 10 ekonomisi arasina girmis Türkiye için kosmaya devam edecegiz. Bizim için Karadeniz bir baska. Ordu bambaska, Ordu için ne yapsak azdir ve yapmaya devam edecegiz. Sadece Ulastirma Bakanligi Ordu’da 45 milyar TL’lik yatirim yapti. Suanda da sadece Karayollari Genel Müdürlügü Ordu’da 20 tane projede ve toplam maliyeti 20 milyar TL olan projelerimizde yogun bir çalisma gösteriyoruz. Sadece Ordu Çevre Yolumuzda tam 24 kilometrelik yolumuzun 9 buçuk kilometresi tünel. Suan isin yüzde 70’inden fazlasini da bitirdik, sonucunda Ordu büyüyecek ve Ordu ile birlikte Türkiye büyüyecek. Türkiye genelinde 2002 yili öncesi toplam tünel uzunlugumuz 50 kilometreydi, suanda tam 720 kilometre tünel isletmede. 220 kilometre tünel insaatinda da çalismalar devam ediyor” dedi.



“Zamaninda bizi terör olaylariyla mesgul ettiler”

Bakan Karaismailoglu, Türkiye’nin geçen yillarda terör olaylariyla mesgul edilerek yatirimlarin yapilmadigini belirterek, “Zamaninda terörle bizi çok mesgul etiler ve biz yatirimlara bakamadik ama Cumhurbaskanimizin güçlü liderligi, Cumhur Ittifaki’nin güçlü liderligi sayesinde Türkiye terör belasini basindan defetmistir. Ama bakiyoruz Türkiye düsmanlari ve Türkiye’nin önüne tas koymak isteyenlerin hepsi karsimizdaki ittifakta birlesmisler. Biz tekrar geri dönemeyip bedel ödeyemeyiz. Bu isin sagcisi ve solcusu yok, bu vatan öyle kazanilmadi. Huzur ve güven ortami kolay elde edilmedi, onun için bunun kiymetini bilecegiz. Bu 21 yillik istikrar sürecinin artarak devam etmesi gerekiyor” seklinde konustu.



“Türkiye 21 yildir tarih yaziyor”

Bakan Karaismailoglu, yapilan yatirimlar ile zamandan ve yakittan tasarruflar saglandigini ifade ederek, yapilan yollar sayesinde trafik kazalarinin yüzde 82 azaldigini, her yil 13 bin 100 vatandasin kaza nedeniyle hayatini kaybetmedigini aktardi. Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Ünye-Akkus-Niksar Yolumuz 94 kilometre uzunlugunda. Insallah bu kadar bitirdigimiz projelerimizin yaninda bu bir sey degil, basladik mi bitiririz. Ayrica bu yolun Niksar-Tokat kanadinda da hummali bir çalisma var, orasi da en kisa zamanda bitecek. Tabi Kuzey-Güney aksinda önemli bir lojistik koridor imkani saglayacak. Ayrica Dogu-Bati aksinda Pekin’den Londra’ya kadar uzanan bir koridor, Türkiye’de 21 yildir bir tarih yaziliyor. Bugün Hint Okyanusu’ndan, Basra Körfezi’nden Türkiye üzerinden Kafkaslara, Akdeniz’e ve Karadeniz’e baglantilardan bahsediyoruz. Türkiye artik büyük düsünüyor. Dünyanin artik neresinde bir olay ve sorun varsa danisilan ve görüsü alinan bir ülke haline geldik. Rusya-Ukrayna savasi 1 yili askin vaziyettir dönüsüyor. Burada baris gelecekse de bu Cumhurbaskanimizin liderliginde olacak. Savasan devletler ile görüsen tek lider Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dir. Insallah 14 Mayis büyük bir firsattir ve önümüz daha da açilacaktir. Ordu olarak bize vereceginiz güçlü destek, Mahmut hocama vereceginiz güçlü destek bizim Ankara’daki yürüyüsümüzü degistirecektir arkadaslar. Bu desteginiz bölgemize kalkinma olarak gelisme olarak dönecektir” dedi.



“Türkiye 21 yildir 50-60 yil gecikme ile her türlü hizmete kavustugu bir döneme taniklik ediyor”

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, programda yaptigi konusmada, “Samsun Ordu ve Trabzon artik el ele büyüyecek. Samsun’da kiymetli Bakanimiz Mehmet Mus var, Ordu’da ben varim ve Trabzon’da da Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz var. Insallah Dogu Karadeniz, yatirimlariyla, hizmetleriyle bambaska olacak. Türkiye’nin rekabet edebilirliginde çok daha üst seviyelere gelecek. Son 21 yildir Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile birlikte bambaska bir hikaye ve tarih yaziyor. Egitimden sagliga, ulastirmadan altyapiya, enerjiye ve savunma sanayine kadar he alanda vatandaslarimizin 50-60 yil gecikme ile her türlü hizmete kavustugu bir döneme tekabül ediyor” ifadelerine yer verdi.

Programda Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu, Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündogdu, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ilgililer de birer konusma gerçeklestirdi.

Günün anlamina iliskin konusmalarin ardindan protokol üyelerinin katilimi ile birlikte temel atma töreni gerçeklestirildi.

Protokol üyeleri, hep birlikte butonlara basarak bu tarihi günün ilk betonunu döktüler.
Kaynak: İHA