Antakyali Depremzedeler Eskisehir'deki Dayanisma Etkinliginde Bulustu

Hatayli depremzedeler Türkiye Yazarlar Sendikasi ve Aalen Antakya Kültür Dernegi isbirligiyle düzenlenen ‘Gurbette Antakya’ etkinligi çerçevesinde Eskisehir’de bulustu.

Antakyali Depremzedeler Eskisehir'deki Dayanisma Etkinliginde Bulustu
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan büyük hasar gören Hatay’da vatandaslarin birçogu sehri terk etmek zorunda kaldi. Türkiye Yazarlar Sendikasi ve Aalen Antakya Kültür Dernegi, Eskisehir Tepebasi Özdilek Kültür Merkezi’nde Hatayli depremzedeler için bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Hatayli depremzedeler ile onlara destek olmak isteyen Eskisehirliler bir araya gelirken, ani, siir ve müzik dinletisi yapildi. Düzenlenen etkinlik ile ilgili konusan Antakyali sair Hikmet Güzel sunlari söyledi:

"Depremzedeyim, Antakya’dan buraya geldim. Burada deprem ile ilgili dayanisma etkinligi oldugu söylendi. Naçizane sairim, siir yaziyorum ve bir siirimi okumak için Antakya’dan buraya geldim. Biz depremden ziyade bir felaketi yasadik. Buna sadece deprem demek yetmez, çok büyük bir felaket yasadik. Elektrigimiz, suyumuz, asimiz ve ekmegimiz yoktu. Maalesef birçok insanimiz donarak can verdi. Bu aciyi çok derin bir sekilde yasadik. Antakya’mizin yüzde 85’i yikildi ya da agir hasarli oldugu için yikilacak. Sehrimizi kaybettik aslinda. Sadece aile bireylerimizi, kardeslerimizi ve çocuklarimizi degil. Onlar hayatini kaybetti ve biz de buruk bir sekilde yasamaya devam ediyoruz fakat en acisi da sehrimizi kaybetmis olmamiz. Bütün acilarimiza ragmen dimdik ayakta durmak, direnmek ve yasamak zorundayiz, bunun bilinci ile hareket ediyoruz. Burada depremden kaçan insanlarimizla bir araya gelmek için topladik. Ayrica, Eskisehirli duyarli dostlarimizin manevi destegini yanimizda hissetmek, yeni bastan bir adim atmak ve hayata tutunmak için buradayiz. Dayanisma etkinligi ya da çigligimizi bir yerlere duyurma etkinligi diyelim. Harabeye dönen kentin yeniden insa edilmesine kadar sesimizi duyurmaya bu sehrin insasi konusunda onlarin hassas davranmasini saglamaya çalisacagiz. Bu gibi etkinliklerle de birbirimize simsiki sarilarak yalniz olmadigimizi hissettirecegiz.”
Kaynak: İHA