ABD, Sudan'a Askeri Nakliye Gemisi Yolladi

ABD basininda yer alan haberlerde, ABD’nin Sudan’daki tahliyelere yardimci olmak amaciyla askeri nakliye gemisi USNS Brunswick’i Port Sudan’a gönderdigi ifade edildi.

ABD, Sudan'a Askeri Nakliye Gemisi Yolladi


Sudan’da ordu ve Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) arasinda 15 Nisan’dan bu yana çatismalar sürerken, tahliyelerde devam ediyor. ABD basininda yer alan haberlerde, ABD’nin Sudan’daki tahliyelere yardimci olmak amaciyla askeri nakliye gemisi USNS Brunswick’i gönderdigi ifade edildi. USNS Brunswick’in geçici olarak Port Sudan’da oldugu aktarilarak, yüzlerce kisinin söz konusu gemi ile tahliyesinin yapilmasi bekleniyor.

Sudan’da can kaybi artiyor

Sudan Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, çatismalarda can kaybinin 528’e, yarali sayisinin ise 4 bin 599’a yükseldigi kaydedildi.

Sudan’da 15 Nisan’da Egemenlik Konseyi Baskani Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderligindeki ordu ile konseyin baskan yardimcisi Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo tarafindan yönetilen RSF arasinda çatismalar baslamisti. El-Burhan, isyancilarla savasmak için kurulan RSF’nin bagimsiz bir güç olarak hareket etmesini engellemek amaciyla orduya katilmasi gerektigini belirtirken, RSF’nin basindaki Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçeklestirilmesi gerektigini savunuyor.
Kaynak: İHA