(Özel) Vasiyetiyle 33 Yildir Iftar Yemegi Dagitiliyor

Yalova’da 1990’da vefat eden hayirsever Hayriye Güngör’ün vasiyetiyle baslayan iftar yemegi dagitimi gelenegi 33 yilinda da hiz kesmeden devam ediyor. Ilk basladiginda 15-20 kisiye dagitilan iftar bugünlerde bin 500’lere kadar ulasti.

(Özel) Vasiyetiyle 33 Yildir Iftar Yemegi Dagitiliyor
Haci Hayriye Hanim Camii’nde 33 yil önce baslayan iftar yemegi dagitimi gelenegi bu Ramazan ayinda sürdürülmeye devam ediyor. Hayriye Güngör’ün çocuklari ve torunlari tarafindan sürdürülen gelenek hakkinda bilgi veren hayirseverin torunu Ilker Kaya, “Rahmetli anneanem ölmeden evvel bir aksam iftar yaparken evde, pazaryerinde bir hareketlilik görüyor. Iftarda, ‘Çocuklar sizden bir istegim olacak. Ramazan aylarinda burada bir yemek verebilir miyiz’ dedi.

Ölümünden birkaç yil evvel. Ailede bunu büyük mutlulukla kabul etti. Hemen basladik. O sene Bulgaristan’dan çok sayida göçmen gelmisti. Basladigimizda 15-20 kisiyle baslamisti. Bu sayi devamli çogaldi. Öyle bir an geldi ki burada bin 500 kisilik iftar yemegi dagitmaya basladik. Bunu ailece büyük bir keyifle yapiyoruz” diye konustu.

Kaya, bundan sonraki süreçte bir asevi ve vakif kurmak istediklerini söyledi.



Anneanesinin vasiyetini yerine getirmekten dolayi mutlu oldugunu ifade eden Kaya, “Burada her sene 30 gün boyunca 4 çesit yemek çikariyoruz. Bugün etli kuru fasulye, mercimek çorbamiz, pilavimiz, hosafimiz ve ekmegimiz var. Çok büyük keyif aliyoruz. Arkadaslarimiz burada canla basla çalisiyor. Çok büyük bir katilim var. Maliyetlerdeki artisa ragmen Allah’imiza sükür zorluk çekmeden çok rahat bir sekilde iftar vermeye devam ediyoruz” dedi.

Kaya, çok sayida hayirseverin de iftar yemegi dagitimina katkida bulundugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA