Bolu'da Üreticilere 17 Milyon 91 Bin Lira Destek Ödemesi Yapildi

Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan buzagi destegi çerçevesinde 40 bin 169 buzagi için 6 bin 536 üreticinin hesabina 17 milyon 91 bin lira yatirildi.

Tarim ve Orman Bakanligi, üreticilerin maliyetlerine katki saglamak ve sürdürülebilir üretim temin etmek amaciyla yaptigi destek ödemelerine devam ediyor. Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, 2022 yilinin ilk 8 aylik dönemi için Bolu üreticilerine 17 milyon TL destek ödemesinin hesaplara yatirildigini açiklandi. Öte yandan, Müdürlük tarafindan, buzagi destegi çerçevesinde 40 bin 169 buzagi için 6 bin 536 üreticiye 17 milyon 91 bin TL hak edisin 31 Mart’ta hesaplarina yatirildigi ifade edildi.

"Üreticilerimizin hesaplarina hak edislerini yatirmaya baslamistir"

Bolu Il Tarim ve Orman Müdürü Izzet Murat yaptigi açiklamada, "Üretim ve üretenin yaninda yer alarak, gida arzinin devamliligi dünyada stratejik öneme haiz olmustur. Bakanligimiz üretim ve üretici odakli desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliginin temini açisindan üreticisinin yaninda yer alarak desteklemeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Bakanligimiz 31 Mart itibariyle üreticilerimizin hesaplarina hak edislerini yatirmaya baslamistir" diye konustu.

Kaynak: İHA