Vali Balci Açiklamasi '1,5 Milyon Kitabi Vanlilarla Bulusturduk'

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, 1,5 milyon kitabi Vanli çocuk ve gençlerle bulusturduklarini söyledi.

Vali Balci Açiklamasi '1,5 Milyon Kitabi Vanlilarla Bulusturduk'
Van genelinde 13 kütüphaneye yeni alinan kitaplarin tanitimi Van Il Halk Kütüphanesinde gerçeklestirildi.

Tanitim programinda gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskani Balci, 13 ilçe halk kütüphanesine yeni kitaplar alindigini belirtti.

Il ve ilçe halk kütüphanelerinde daha önce 236 bin civarinda kitabin oldugunu hatirlatan Vali Balci, “Valiligin ve Van Büyüksehir Belediyesinin imkanlariyla bir o kadar kitap da biz temin ettik. Buradaki amacimiz çocuk ve gençlerimize katki saglamaktir. Çünkü kitap bir kültürdür. Dünyanin ve Türkiye’nin yazarlarinin kitaplarini da temin ettik. Kütüphanelerimiz kitap varligi ve zenginligi açisindan Türkiye’nin sayili kütüphanelerinden biri oldu. Ayrica 13 bebek ve çocuk kütüphanesi yapiyoruz. Yine bir il halk ve çocuk kütüphanesi için ihaleye çiktik. Bitirdigimizde çocuklara çok katki saglayacak” dedi.



“Insanlar kitap okuyarak hayal dünyalarini genisletebilir”

Su ana kadar 250 zenginlestirilmis kütüphaneyi okullarda yaptiklarini dile getiren Balci, “Ayrica 1,5 milyona yakin kitabi Van’imizin çocuklariyla, gençleriyle bulusturduk. Bunlarin semerelerini ileride Vanli çocuklarimiz ve gençlerimiz alacak. Ben kitap dostu bir vali, idareci olarak çocuklari, gençleri, özellikle kadinlari kitapla bulusturmaktan, onlarin yeni bilgiler ögrenmelerinden büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü insanlar kitap okuyarak hayal dünyalarini genisletebilir ve daha güzel düsünebilirler. Kitap okumak bos zaman isi degil, özel emek verilmesi gereken, zaman ayrilmasi gereken bir istir. Bütün genç ve çocuklari kitap okumaya davet ediyorum” diye konustu.

Programa VASKI Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Kültür ve Turizm Il Müdürü Erol Uslu da katildi.

Kaynak: İHA