'Jet Fadil' Lakapli Fadil Akgündüz 2 Bin 504 Yil 2 Ay Hapis Cezasina Çarptirildi

Bayrampasa’da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satisi yaptigi kisilerden para toplayarak projeyi tamamlamadigi iddia edilen ‘Jet Fadil’ lakapli Fadil Akgündüz’ün yargilandigi dava karara baglandi. Mahkeme, Akgündüz’ü toplamda 2 bin 504 yil hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasina çarptirdi.

Istanbul Bayrampasa’da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satisi yaptigi kisilerden para toplayarak projeyi tamamlamadigi iddia edilen ‘Jet Fadil’ lakapli Fadil Akgündüz’ün yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 1. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuklu sanik Fadil Akgündüz SEGBIS (Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi) araciligiyla baglandi. Mahkemede tutuklu sanik Mehmet Salih Obut ve taraflarin avukatlari hazir bulundu.

"Mahkeme er ya da geç bu suçsuzlugumu görecek eminim"

Durusmada esasa iliskin savunma yapan Akgündüz, simdiye kadar verdigi savunmalarinin arkasinda oldugunu belirterek, "Bu süre zarfinda olan gelismelerde benim söylediklerimin disinda aksi bir delil mahkemeye sunulamamistir. Sadece bir süphe üzerine burada tutuklu olarak sagligimin da elimden gitmesi dramatik olmaya basliyor. Suçsuzum. Mahkeme er ya da geç bu suçsuzlugumu görecek eminim. Beraatimi talep ederim. Yegenim Salih beyin de, herkesin de beraatini talep ederim" seklinde konustu.

Diger sanik Mehmet Salih Obut ise savunmasinda, "Hiçbir müsteriyle bir araya gelip islem de yapmadim. Müsteriler söz konusu belgeleri imzaladiktan sonra ben de bos zamanlarimda imzaliyordum. Ben sikayetçileri, sikayetçiler beni tanimaz. Benim davaya konu olmamdaki tek sebep imza yetkimdir. Tutukluluk neticesinde mevcut isimi de kaybettim. Ben bunu resmi bir prosedür olarak biliyordum, aklimin ucundan bile geçmedi. Dolandiricilik mevzusu oldugunu bilseydim iliskimi hemen keserdim" ifadelerini kullandi.

Alinan avukat savunma ve beyanlarinin ardindan son sözleri sorulan saniklar, mahkemeden beraatlarini talep ettiler.

2 bin 504 yil hapis cezasina çarptirildi

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, ‘tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiriciligi’ suçundan sanik Fadil Akgündüz’ü 601 müsteki yönünden toplamda 2 bin 504 yil 2 ay hapis cezasina ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasina çarptirdi.

Heyet, sanik Mehmet Salih Obut’u 2 bin 450 yil hapis, 11 milyon 760 bin para cezasina çarptirirken, sanik Avniye Obut ve Ibrahim Obut’u ise 2 bin 445’er yil 10’ar ay hapis ve 11 milyon 740’ar lira para cezasina çarptirildi. Avniye Obut ve Ibrahim Obut’un hükmen tutuklamaya yönelik yakalama emrinin devamina karar verildi.

6 saniga beraat

Mehmet Fatih Obut, Birsen Akgündüz, Nurdan Atagan, Fidan Kilbas, Hüseyin Yigit ve Bilgihan Kurtoglu’nun ise atili suçu isledikleri sabit olmadigi gerekçesiyle ayri ayri beraatlarina karar verildi.

Öte yandan Fadil Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutukluluk halinin devamina karar verildi.

‘’Bizim de ne kalbimiz, ne böbregimiz, ne dalagimiz ne de ailelerimiz kaldi’’

Durusmanin ardindan magdurlardan Tahsin Senol, ‘’En azindan içeride kalmasindan memnunuz. Yine de adalet yerini bulmustur. Hem tahliye olmamasi, hem de zararimiz giderilmesi lazim. Isin hukuki bir boyutu var. Insallah biz hakkimizi alacagiz. Fadil Akgündüz dedi ki ‘rahatsizligimdan dolayi cigerlerimde problem var, beraatimi istiyorum’ dedi.

Sunu söyleyeyim bizim de ne kalbimiz, ne böbregimiz, ne dalagimiz ne de ailelerimiz kaldi. Herkes perisan halde. Tutuklulugun devam etmesinden memnunuz’’ ifadelerini kullandi.

Öte yandan bir magdur ise karar sonrasi ‘’Türkiye’yi tescilli bir dolandiricidan kurtardik’’ dedi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca, Jet Fadil lakapli Fadil Akgündüz hakkinda, ’Caprice Gold’ ve Maldivler’de projelerinde devre mülk satisi yaparak vatandaslari dolandirdigi iddiasiyla iddianame hazirlandi. Akgündüz’ün sirketlerinin ortaklari olan ablasi Avniye Obut, enistesi Ibrahim Obut ve yegeni Mehmet Salih Obut da iddianamede ayni suçlamalarla sanik olarak yer aldi.

Iddianamede, Caprice Gold Bayrampasa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler’de ön ödemeli devre tatil projeleri çerçevesinde pek çok kisiden para toplandigi, buna ragmen projelerin bitirilmeyerek vatandaslarin magdur edildigi anlatildi. Bayrampasa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler’deki projenin satisa çikarildigi, bu sekilde nakit akisinin saglandigi, sirketin dolandiricilik amaciyla kuruldugu vurgulandi.
Kaynak: İHA