Isparta Belediyesi'ne 4 Engelli Personel Alimiyla Ilgili Kura Çekimi Yapildi

Isparta Belediyesi’nin ISBEL sirketinde istihdam edilmek üzere geçen günlerde çikilan ilan ve ardindan yapilan müracaatlar sonrasinda kuraya hak kazanan 27 engelli vatandas arasindan ise baslayacak olan 4 engellinin belirlenmesi amaciyla noter huzurunda kura çekimi gerçeklestirildi. Kura çekiminde ayrica 12 yedek kisi de belirlendi.

Isparta Belediyesi'ne 4 Engelli Personel Alimiyla Ilgili Kura Çekimi Yapildi
Isparta Belediyesi Meclisi Toplanti Salonunda yapilan kura çekimine Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen de katilirken, kura çekimine hak kazanan engelli bireylere sans diledi. Kura çekimi öncesinde her bir isim tek tek kuraya girecekler tarafindan katlanarak, fanusa atildi. Kura çekimi seffaf bir sekilde noter huzurunda gerçeklesirken, kura çekimleri engelli bireyler tarafindan yapildi.

Kura çekimi sonrasinda Isparta Belediyesi Hizmet Üretim Sanayi Ticaret A.S. (ISBEL) sirketinde çalismaya hak kazanan engelli bireyler mutluluk yasadi. Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Belediyelerine taninan 4 engelli personel alimi için kura çekimi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Baskan Basdegirmen, “Bu kurayi noter huzurunda müracaat eden vatandaslarimizla birlikte gerçeklestiriyoruz. 27 engelli vatandasimiz kuraya katilmaya hak kazandi. Kriterleri personel alimi için uygun olan vatandaslarimizla kura çekilisi yaptik. 4 arkadasimizi belirledik. Insallah ilerleyen zamanlarda bu sayiyi daha fazla artirarak engelli bireylerimizi belediyemizde istihdam etmis olacagiz. Su anda önemli sayida engelli bireyimiz belediyemizde personelimiz olarak çalismaktadir. Kurada ismi çikan arkadaslara hayirli olsun. Kurada ismi çikmayan arkadaslarimizin da üzülmesini istemiyorum. Engelli bireylerimizi belediyemizde çalistirma imkanimiz önümüzdeki zaman içerisinde artacaktir. O arttikça engelli bireylerimizi davet ederek noter huzurundaki kura ile belediyemize personel olarak alacagiz” dedi.

Kurada ismi çikan engelli vatandaslarda, çok mutlu olduklarini belirterek, adaletli ve güzel bir kura çekimi gerçeklestirildigini söylediler. Vatandaslar, “Mutlu olduk. Baskanimizin kura ile personel belirlemesine tesekkür ederiz. Torpil olmadi, kura oldu. Adaletli, güzel bir seçim oldu. Belediye Baskanimiza çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Engelli bireylerin aileleri de “Zaten güveniyorduk. Hakkiyla oldu. Çikmayan arkadaslar hakkinda da hayirlisi olsun. Tesekkürler” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA