Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Dagdakileri Ve Sehirdekileri Yakaladik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Kayyumu kaldiracagiz’ açiklamasini elestirdi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde 484 terör örgütü üyesinin ise girdigini söyleyen Bakan Soylu, “484 PKK ve KCK’liyi Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne aldilar. Dagdan geleni, dagdan gelenin kardesini, oglunu sözde deger ailesi diyorlar. Dagdakileri yakaladik, sehirdekileri yakaladik. Belediyeden atmak zorunda kaldilar. Çikarmak zorunda kaldilar, yalancinin mumu yatsiya kadar yanar”

Seçim çalismalarina Istanbul’daki bölgesinde devam eden Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Adayi Süleyman Soylu, Gaziosmanpasa 500 Evler Caddesinde gerçeklesen programda vatandaslara hitap etti. Bakan Soylu’ya Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, milletvekili adaylari ile partililer eslik etti.

“Çocuklari daga çikaranlara görev verecek”

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun kayyumlari kaldiracagiz çikisini elestiren Bakan Soylu, “Kiliçdaroglu diyor ki? ‘Kayyumu kaldiracagiz’ Bu ne demektir biliyor musunuz? Çocuklari daga çikaranlara görev verecek. Parayi daha veren belediyelere görev verecek. Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesini karistiranlara görev verecek. Kiliçdaroglu bununla mi kaliyor? Diyorlar ki 15 Temmuz’u yapanlari devletin basina getirecegiz. Onlardan devlet arindi mi? FETÖ’ den devlet arindi mi? Simdi onlari tekrar geri getirecekler. Ben hiçbir sey tanimiyorum, onlari getirecegim çünkü Amerika’ya söz verdi” dedi.

“Dagdakileri yakaladik, sehirdekileri yakaladik”

Istanbul Büyüksehir Belediyesine terör örgütü üyelerinin girdigini söyleyen Bakan Soylu, “4 yildir Istanbul’a bosa kürek çektiriyorlar, zaman kaybettiriyorlar. Bana kizdilar, sen diyorsun ki Istanbul’da, PKK ile anlastilar. 484 PKK ve KCK’liyi Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne aldilar. Dagdan geleni, dagdan gelenin kardesini, oglunu sözde deger ailesi diyorlar. Aynen bizim sehit ailemiz gibi. Belediyelere kayyum atadigimiz için oraya veremiyorlar. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne veriyorlar. Dagdakileri yakaladik, sehirdekileri yakaladik. Belediyeden atmak zorunda kaldilar. Çikarmak zorunda kaldilar, yalancinin mumu yatsiya kadar yanar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA