En Çevreci Projeler TEKNOFEST 2023 Finalinde Yarisiyor

Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana paydaslarindan SANKO Holding’in yürütücülügünde düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi”na basvuran 19 bin 52 takimdan 86’si finalde yarisiyor.

En Çevreci Projeler TEKNOFEST 2023 Finalinde Yarisiyor
SANKO Holding yürütücülügünde çevre temali hazirlanan yarismada, finale kalan 86 takim (374 ögrenci), TEKNOFEST 2023 çerçevesinde Istanbul Atatürk Havalimani’nda düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi” finalinde projelerini jüri önünde sunma heyecani yasiyor.

Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi ile toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimi ve enerji verimliligi kültürü olusturulmasi, verimlilik ve çevre konularinda farkindaligin artirilarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin gelistirilmesi hedefleniyor.

SANKO Holding, toplumun tamaminda teknoloji ve bilim konusunda farkindalik olusturmayi, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefleyen TEKNOFEST’in bu yil dördüncü kez ana paydaslari arasinda yer alarak gelecegin teknolojilerini üretecek gençleri desteklemeyi sürdürüyor.

Yarismanin amaci endüstriyel isletmelerin uyguladigi enerji verimli ve çevre duyarli uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çikararak bilgi ve tecrübelerin paylasilmasini saglamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliligini artirmaktir.

SANKO Holding sürdürülebilirlik sohbetleri

SANKO Holding’in ev sahipliginde düzenlenen ve iki gün sürecek “SANKO Holding Sürdürülebilirlik Sohbetleri”nde, SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, SANKO yöneticileri ve alaninda uzman konusmacilar yarismacilarla bulusacak.

SANKO Holding Sürdürülebilirlik Sohbetleri çerçevesinde, SANKO Enerji CEO’su Hakan Yildirim, “2030’a Yenilenebilir Enerji Pencerisinden Bakis”, MAM Kutup Arastirmalari Enstitü Müdürü, Iklim Elçisi Prof. Dr. Burcu Özsoy, “Çevre ve Iklim Degisikligi”, Bagimsiz Küratör Ayça Okay ile Tasarimci ve Ileri Dönüsüm Kütüphanesi Kurucusu Pinar Akkurt, “Sanat ve Çevre: Sanat, Sürdürülebilirlik, Geri Dönüsüm, Organik Materyaller, Tasarim ve Mekansal Deneyim”, Poligon Insaat Genel Müdürü Ahmet Sayin ile Poligon Insaat GES Proje Yöneticisi Ridvan Aslaner, “Sanayide Yesil Dönüsüm ve Sürdürülebilir Kalkinma”, SANKOnline Genel Müdürü Emre Altay ise “Girisimcilik, Start Up ve Yatirim Ekosistemi” konularinda yarismacilari bilgilendirecek.

Çevre ve enerji teknolojilerine ilgi her heçen gün artiyor

SANKO Holding’in yürütücülügünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasina ilgi her geçen yil artarak devam ediyor.

2020 yilinda Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri yarismasina 1.468 takim basvururken, Istanbul’da gerçeklestirilen TEKNOFEST 2021’de 2 bin 462 takim basvuruda bulunmustu. Trabzon ve Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’de ise 8 bin 778 basvuru yapilmisti.

‘Üniversite ve Üzeri Seviyesi’ ve ‘Lise Seviyesi’ kategorilerinde düzenlenen TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasina yurt içi ve yurt disindan 19 bin 52 takim ve 55 bin 625 yarismaci basvuru yaparken 86 takim finalde yarisma hakki elde etti.

Istanbul Atatürk Havalimani’nda gerçeklestirilen TEKNOFEST 2023, 1 Mayis Pazartesi günü düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
Kaynak: İHA