Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlandi

Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayisiyla Bodrum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan kahvalti organizasyonu gerçeklestirildi.

Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlandi


Bodrum Torba’da bulunan Sokak Hayvanlari Geçici Bakim Merkezinde 28 Nisan Cuma günü düzenlenen etkinlige Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’i temsilen Baskan Yardimcisi Ummahan Yurt, Veteriner Isleri Müdürü Engin Dogan, Veteriner Isleri Müdürlügü’nde çalisan veteriner hekimler ve müdürlük çalisanlari katildi.



Baskan Yardimcisi Yurt, Bodrum Belediyesi’nin hayvan dostu bir belediyecilik anlayisi ile hizmet verdigini vurgulayarak ilçedeki sivil toplum kuruluslari ile ortak çalismalar yaparak hayvan sagligi konusunda da duyarli olduklarini belirtti.

Veteriner Hekimlerin bir gün degil her gün hatirlanmasi gerektiginin altini çizen Baskan Yardimcisi Ummahan Yurt, “Hayati paylastigimiz hayvanlarimizin en büyük dostlari olan veteriner hekimlerimizin, Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlu olsun” dedi.



Dünya Veteriner Hekimler Günü, Dünya Veteriner Hekimler Birligi’nin aldigi kararla 2 bin yilindan beri her yil, Nisan ayinin son cumartesi günü kutlaniyor. Bugün, tüm dünyadaki veteriner hekimlerin önemi vurgulanirken her yil gerçeklestirilen etkinliklerde hayvan sagligi ve refahini artirmanin yollari araniyor. Dünyanin her yerindeki veteriner hekimlerin bir araya gelerek fikirlerini tartistiklari, deneyimlerini paylastiklari ve veteriner hekimligi meslegini gelistirdikleri toplantilar yapiliyor. Ayrica birçok veteriner klinigi, halki ve müsterilerini bugüne dahil etmek için çesitli etkinlikler, açik hava günü ve evcil hayvanlar için ücretsiz etkinlikler düzenliyor.
Kaynak: İHA