Çubuklu Minik Ögrenci 'Uluslararasi Caribou Matematik Yarismasi'nda 1. Oldu

Uluslararasi Caribou Matematik yarismasina katilan Ankara’nin Çubuk ilçesindeki anaokulu ögrencisi Gönen Kilinç, Ingilizce Matematik sinavinda tüm sorulara en kisa sürede dogru cevap vererek dünya birincisi oldu.

Çubuklu Minik Ögrenci 'Uluslararasi Caribou Matematik Yarismasi'nda 1. Oldu
Çubuk ilçesindeki Sebat Anaokulu ögrenci Gönenç Kiliç, Ingilizce Matematik sinavinda K-1 Seviyesinde tüm sorulara en kisa sürede dogru cevap vererek dünya birincisi oldu. Ilçede Caribou Contest uygulama noktasinda tek yetkili okul olma özelligine sahip Sebat Okulunda, Matematik egitimi ile Ingilizce egitimi birlestiren yarismaya ilçe genelinden çok sayida ögrenci katildi.

Dünya genelinde 72 bin 845 kisinin katildigi yarismada, kendi yas seviyesinde bin 769 kisinin katildigi Uluslararasi Caribou Matematik Yarismasinda birincilik elde eden Sebat Anaokulu ögrenci Gönenç Kiliç’a, belgesi Çubuk Ilçe Milli Egitim Müdürü Alican Kiliç tarafindan verildi.

Yapilan sinavin ve elde edilen basarinin önemine isaret eden okul müdür Satilmis Irfan, “Caribou Matematik ögrencilerin severek matematik yapmalarini ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan

Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararasi Caribou Matematik Yarismasi ise Dünya çapinda çevrimiçi olarak düzenlenen bir matematik yarismasidir. Biz okul olarak neden Ingilizce Matematik Yarismasi dedik? Çünkü Caribou problem çözme becerilerini gelistirir. Zorlayici ve uluslararasi düzeyde matematik etkinlikleri ile karsilasmalari için firsatlar sunar. Matematiksel dil kullaniminin önemini ve evrenselligini fark ettirir. Ilginç matematik bulmacalari ya da etkilesimli matematik etkinlikleri yoluyla matematige karsi olumlu motivasyon ve tutum gelistirmeyi saglar. Yilda 6 kere düzenlenen yarisma bir süreklilik ve süreç gerektigi için, ögrenci üzerindeki degisimleri izleme firsati sunar’’ dedi.

Elde edilen basari nedeniyle ögrenciyi, ögretmeni ve ailesine tesekkür eden Kiliç ise, “Bu tür yarismalari ve etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bu basarida emekleri olan anaokulu ögretmenlerimizi, Ingilizce ögretmenlerimiz ve ögrenci velilerimiz ile en önemlisi böyle bir yarismaya katilma konusunda tereddüt etmeyen ögrencilerimize çok tesekkür ederiz" diye konustu.

Kaynak: İHA