Vali Yavuz Açiklamasi 'Kocaeli'ye 40 Bine Yakin Depremzedemiz Geldi'

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "40 bine yakin depremzedemiz ilimize geldi. KYK yurtlarimizda gerekse kamu misafirhanelerinde ve Yuvam Evim Olsun projesi çerçevesinde, onlarin ihtiyaç ve sorunlarini çözmek için yogun bir çaba sarf ettik" dedi.

Vali Yavuz Açiklamasi 'Kocaeli'ye 40 Bine Yakin Depremzedemiz Geldi'


Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yikim ve can kayiplarina sebep olan depremler Türkiye’yi yasa bogmustu. Bölgede koordinatör vali olarak görevlendirilen ve çalismalarinin ardindan kente dönen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedelerle bir araya geldi. Samiha Ayverdi KYK Kiz Ögrenci Yurdunda depremzedeler ile yemek programinda bir araya gelen Yavuz, talepleri dinledi, eksikliklerin giderilmesi hususunda talimatlar verdi. Vali Yavuz’a esi Selda Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de eslik etti.

"40 bine yakin depremzedemiz ilimize geldi"

40 bine yakin depremzedenin Kocaeli’ye geldigini belirten Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Devletimizin bize vermis oldugu görevi gönülden yerine getirmeye çalistik. 55 gün bölgede kaldik ve orada yardim faaliyetlerini koordine ettik. Kocaeli’mizi en iyi sekilde temsil etmeye gayret ettik. Milletimizin yaralarini sarma gayretinde olduk. 40 bine yakin depremzedemiz ilimize geldi. Gördügünüz gibi KYK yurtlarimizda gerekse kamu misafirhanelerinde ve yuvam evim olsun projesi çerçevesinde, yakinlarinin yaninda kalmak suretiyle onlarin ihtiyaç ve sorunlarini çözmek için yogun bir çaba sarf ettik. Suanda sosyal yardimlasma vakiflarindan 30 milyon TL’lik depremzedelere yardim yaptik. Bunun disinda belediyelerimiz, hayirseverlerimiz, STK’larimiz bu yardimlarimiza önemli katkilarda bulundu. Insallah konteyner kentlerin tamamen kurulmasi, yerlesmesi arkasindan da kalici konutlarin teslimiyle beraber hayatin normallesmesini sagliyoruz" dedi.



"Bu sehrin valisi olmak gurur veriyor"

Afet bölgelerinde ticari hayatin canlanmasi için de çalismalarin sürdügüne dikkat çeken Yavuz, "Ticari hayatin canlanmasi için bölgede is yerlerinin yapimi devam ediyor. Büyük ölçüde de tamamlandi. Bizde Kocaeli olarak o bölgede 87 is yeri yaparak teslim ettik. Bu is yerlerimde deprem bölgelerinin bir çoguna örnek oldu. Kocaeli’nin her bir ferdi depremde bir kez daha farkini ortaya koydu. Türkiye’de en büyük yardim kampanyasina imza atmis, kardeslerinin yaninda olmus, yaralarini sarmis bir sehrin valisi olmak da ailemize gurur veriyor" diye konustu.

Kaynak: İHA