Siirt Büryani Lezzeti Ile Ragbet Görüyor

Özel olarak yapilan kuyularda gece saatlerinde pisirilen ve gün agarmadan satisa sunulan büryan kebabi, Siirt’in yaklasik bir asirdir vazgeçilmeyen lezzetlerinden biri.

Siirt Büryani Lezzeti Ile Ragbet Görüyor
Özel yapilan kuyularda ateste yaklasik 1 buçuk, 2 saatte pisirilen ve gün agarmadan satisa sunulan büryan kebabina bayram tatili için gelen misafirler yogun talep gösteriyor. Büryan ustasi Murat Kayaalp, 3 metre derinliginde ve bir metre genisligindeki kuyularda kuzu etinin 02.30’da yakilan odun atesinde 2 saat pisirilmesiyle hazirlandigini söyledi.

Kayaalp, “Dördüncü kusak olarak büryancilik sektörünü devam ettirmekteyiz. Bayramin ve baharin gelisiyle beraber kuzu etlerimiz çikti. Mevsimdeki iki et çesidi kullaniyoruz. Bunlardan bir toklu eti digeri kuzu eti. Kuzu etini sonbaharin gelisiyle birlikte yapmaktayiz ve müsterilerimizin de en çok tercih ettigi kuzu etidir. Yaklasik olarak 33 yildir bu meslekteyiz. Dördüncü nesil olarak bu isi yürütmekteyiz. Her geçen gün büryan kebabimizi daha iyi yerlere getirebilmek için güzel sunumlar yapabilmek için çalisiyoruz” dedi.

Istanbul’dan bayram tatili için Siirt’te gelen arkadaslarini, büryan yemege getiren Ahmet Bestas, Siirt büryanini arkadaslarina tattirmak için getirdiklerini söyledi.

Bestas, “Dostlarim Istanbul’dan bayram vesilesiyle geldiler. Buraya büryan yemeye geldik. Siirt’te gelip de büryan yemeyen yoktur” seklinde konustu.

Mardin’de oturan ve bayram tatili için kiz kardesine Siirt’te gelen Aynur Arslan, büryani çok sevdigini ve her Siirt’te gelisinde yedigini söyledi.

Arslan, “Mardin’den kiz kardesime bayrama geldim. Buraya büryan yemeye geldik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Siirt büryani harika vazgeçilmez bir lezzet bence. Her bayram sürekli gelip yiyoruz” diye konustu

Bayram tatili için Istanbul’dan memleketi olan Siirt’e gelen Mesut Erbek ise arkadasinin önerisi ile büryan yedigini söyledi.

Erbek,“Bayram tatili için Istanbul’dan geldim aslen Siirtliyim. Arkadasim büryan yemek için burayi önerdi biz de büryan yemege geldik. Büryani da güzeldi. Tesekkür ederiz emegi geçen herkese. Herkesin eline koluna saglik” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA