Imamoglu, CHP'nin Ortada Biraktigi Salman'a Yalova'da Sahip Çikti

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Yalova’da düzenledigi mitingde CHP Genel Merkezi tarafindan milletvekilligi aday adayligi için belediye baskanligindan istifa ettirilen ve sonrasinda aday gösterilmeyerek ortada birakilan Vefa Salman’la ilgili, “Ona yapilan haksizliklari da bertaraf edecek düzenin hak, hukuk adalet düzenine dönüsecegi bir düzeni Yalova’da hakim kilacagiz” dedi.

Imamoglu, CHP'nin Ortada Biraktigi Salman'a Yalova'da Sahip Çikti
Imamoglu, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda “Halk Bulusmasi” adi altinda bir miting düzenledi.

Burada Yalovalilara seslenen Imamoglu, Yalova’nin 1999’dan sonra depremle anildigini ifade etti.

Yalova’da öncelikli 2 görevlerinin bulundugunu söyleyen Imamoglu, “Burada acil 2 görevimiz var. Yalova’nin tekrar çok degerli bir biçimde tanitildigi, dünyanin vitrinine konulacak güzelliginin yansitildigi, Istanbul’la da paslasan bir karakterde tekrar Yalova’yi turizm sehri yapacagiz. Ikinci önemli konu, Istanbul’la bu sehri bekleyen Marmara Depremi’ne karsi çok güçlü ve hazir bir hale getirecegiz. Depreme dayanikli bir Yalova olacak. Bu isleri biz yapariz” dedi.

Imamoglu, Kiliçdaroglu’nun oldugu yerde hak, hukuk ve adaletin olacagini söyledi.

Yalova’yi gelistireceklerini kaydeden Imamoglu, “Yalova’nin issizlik sorununu da biz çözecegiz. Esnafin, çiftçinin, orman içi köylerde yasayanlarin, buradaki sanayicilerin sorunlarini biz çözeriz. Yalovali kadinlarin, gençlerin, çocuklarin, emeklilerin, sorunlarini da biz çözecegiz” ifadesini kullandi.

Imamoglu konusmasinin devaminda CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu ile görüstükten sonra Yalova Belediye Baskanligi’ndan istifa ederek milletvekili aday adayi olan fakat aday gösterilmeyen Vefa Salman’a selam gönderdi. Yalova Belediyesi’ndeki 20 milyon liranin üzerindeki yolsuzluk davasi nedeniyle görevden uzaklastirilan Salman’a destek veren Imamoglu, “Ona yapilan haksizliklari da bertaraf edecek düzenin hak, hukuk adalet düzenine dönüsecegi bir düzeni Yalova’da hakim kilacagiz. 14 mayista milletin vicdani galip gelecek. Adalet yerini bulacak, Yalova gerçek anlamda huzura erisecek” dedi.

Kaynak: İHA