Cinayete Kurban Giden Veteriner Hekim Lale, Kabri Basinda Anildi

Yozgat’in Sorgun ilçesinde, geçen yil mezbahada çikan biçakli kavgada hayatini kaybeden veteriner hekim Volkan Lale, ölümünün birinci yil dönümünde mezari basinda anildi.

Cinayete Kurban Giden Veteriner Hekim Lale, Kabri Basinda Anildi
Sorgun ilçesinde geçen yil Nisan ayinda mezbahada görev yaptigi sirada çikan biçakli kavgada hayatini kaybeden veteriner hekim Volkan Lale, Mehmetbeyli köy mezarligindaki kabri basinda dualarla anildi. Yozgat Veteriner Hekimler Odasi tarafindan düzenlenen anma programina Türk Veteriner Hekimler Birligi Genel sekreteri Prof. Dr. Murat Findik, Veteriner Hekimler Dernegi Genel Sekreteri Müsteba Binici ile çevre illerdeki Veteriner Hekimler Oda Baskanlari ile veteriner hekim Volkan Lale’nin ailesi katildi.

Veteriner Hekim Volkan Lale’yi ölümünün birinci yilinda kabri basinda andiklarini söyleyen Türk Veteriner Hekimler Birligi Genel sekreteri Prof. Dr. Murat Findik, “Yozgat’a sinir bütün illerdeki oda baskanlarimiz ve yönetim kurulu üyeleri buradalar Zülal Amcamizin acisini, ailesinin acisini paylasiyoruz. Meslek sehidimiz Volkan Lale bizim her yil Nisan ayinin son cumartesi günü Dünya Veteriner Hekimleri günü olarak kutlanmaktadir. Ama biz bu yil birinci yil itibariyle 25 Nisan tarihini Volkan Lale’yi anma günü olarak ilan ettik. Her yil burada meslek kaybimizi, sehidimizi burada anarak bu hafta anma programini baslatmis olacagiz. Bugün bunun ilk örnegini sergiliyoruz. Veteriner hekimler kamu hizmeti sunan bir meslek grubu. Maalesef bu kamu hizmetini sunarken siddete ugrayabiliyorlar. Bu siddet kaçinilmaz olarak artarak devam ediyor. Biz saglik sinifinda yer aliyoruz. Siddetin magduruyuz, bunu dile getiriyoruz. Baska Volkan Lale’ler kaybedilmesin istiyoruz” dedi.

Veteriner Hekim Volkan Lale’nin babasi Zülal Lale ise oglunun katillerinin müebbet hapis cezasi almasini istediklerini belirterek, “Katillerin içeriden çikmasini istemiyoruz. Ömür boyu müebbet almalarini istiyorum. Benim tek dilegim bu ama içeriden çikarlarsa bizim acimizi tekrar tazelerler. Biz devletimize güveniyoruz, hukukumuza güveniyoruz. Onlarin müebbet almasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA