Bolu'nun Doga Harikasi Yaylasi Ziyaretçilerini Agirliyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan doga harikasi Pürenli Yaylasi, dört mevsim dogaseverlerin ugrak noktasi oluyor.

Bolu'nun Doga Harikasi Yaylasi Ziyaretçilerini Agirliyor
Pürenli Yaylasi, Mudurnu’ya bagli Taskesti beldesi Ortaköy sinirlarindaki bin 650 rakimda bulunuyor. Bahar aylarinin gelmesiyle birlikte rengarenk çiçeklerin açtigi Pürenli Yaylasi, son yillarda dogaseverlerin de ugrak noktalarindan biri haline geldi. Dogayla iç içe, huzur dolu vakit geçirme firsati bulan dogaseverler ve kampçilar, Pürenli Yaylasi’nda keyifli anlar yasiyor.

Pürenli Yaylasi’nin, Bolu’nun doga harikasi Abant Gölü Milli Parki kadar güzel bir yer oldugunu ifade eden Ortaköy Muhtari Hasan Öztürk, "Dört mevsim yaylacilik yapariz. Yazin baharda mayisin 15’inden sonra köylümüz bu yaylaya çikar. Davari, inegi, danasi, kuzusuyla kar yagincaya kadar burada kaliriz. Kisin da 81 ilden, 900 ilçeden bütün misafirler bu Pürenli Yaylasi’na gelir. Burada yaylacilik turizmi çok meshurdur. Baska illerin ve ilçelerin yaylamiza müdahale etmesi söz konusu degildir. Mülkiyeti bizim köyümüze aittir. Haziran ve temmuz aylarinda senlikler yapacagiz burada. Daha önceki senelerde de yapmis oldugumuz gibi bütün illerden, ilçelerden, köylerden misafirler gelerek, güzel bir senlik yapilacak. Ayrica ’Abant’tan sonra en güzel yer neresi?’ diye bana sorsaniz ben ’Pürenli Yaylasi’ derim" dedi.



"Bayildik resmen"

Tatil amaçli Karaman’dan Pürenli Yaylasi’na gelen Bünyamin Öztürk, "Bolu bölgesine geldik. Mudurnu’yu gezdik yaylalara sevdigimiz için yaylalara çikalim dedik. Civarda görebilecegimiz nereler var diye yola çiktik. Yaylalari çok severim. En ulasabilecegimiz yer olarak Pürenli Yaylasi’ni gördük ve buraya çiktik. Bayildik resmen. Yeni çiçekler açmis tabiat yeni canlaniyor" diye konustu.



"Yesillik, çiçekler, sümbüller arasinda güzel bir tatil geçiriyoruz"

Çok güzel bir tatil geçirdiklerini söyleyen Zeliha Öztürk, "Biz aslinda Bolu’da yasamistik ama bu kadar gezmemistik. Karaman’in bozkirindan, hiçbir yesillik olmayan bir doganin içerisinden buralara geldik. Çok güzeldi. Yesillik, çiçekler, sümbüller arasinda güzel bir tatil geçiriyoruz. Herkese tavsiye etmeyiz çünkü çöplerle kirletiliyor. Buralar bakir yerler, bakir topraklar. Böyle de kalsin" seklinde konustu.

Neriman Beyza Öztürk ise bol bol çiçeklerle fotograf çekerek, Dogayi ve fotograflari, çiçekleri çok seviyorum. Onun için bol bol fotograf çekiyorum. Memlekete gidince arkadaslarima gösterecegim" dedi.

Kaynak: İHA