O Kazanin Sebebi Ortaya Çikti

Bolu Dagi Tüneli çikisi Anadolu Otoyolu’nda 4 aracin zincirleme kazaya karistigi olayin detaylari ortaya çikti. Tirdan dökülen mazot nedeniyle kayganlasan zeminde 4 aracin duramayarak birbirine çarptigi ögrenildi.

O Kazanin Sebebi Ortaya Çikti
Kaza, 22 Nisan tarihinde Bolu Dagi Tüneli çikisi Istanbul istikameti Anadolu Otoyolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bayramin ikinci günü Iranli sürücü Farrokhikoshki Saeid yönetimindeki 999 71AA753 plakali tir, Istanbul istikametinde Ilker Erdem Viyadügü’nde sürücüsünün kontrolünden çikti. Kontrolden çikan tir, sag seritten en son seride savruldu. Savrulan tirin depo kismina bir otomobil duramayarak çarpti. Meydana gelen kazanin ardindan tirin deposundan mazot sizmaya basladi.

Daha sonra ayni istikamette seyreden 3 otomobil, tirdan dökülen mazot nedeniyle kayganlasan zeminde duramayarak kazaya karisti. 4 aracin karistigi zincirleme kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana gelmisti.

Yol 1 saat kapali kalmisti

Ihbar üzerine olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen ekipler, felç olan trafigi kontrol altina aldi. Araçlarin çekici yardimiyla yoldan kaldirilmasiyla bir saat boyunca kapali olan trafik tekrardan eski seyrine dönmüstü.
Kaynak: İHA