Kizinin Malzemelerini Hobi Olarak Kullanip Meslek Sahibi Oldu

Kizindan kalan, tas tozundan elde edilen kalip malzemeler ziyan olmasin diye hobi olarak boyama yapmaya baslayan Sema Çolpan, yaptigi ürünler yogun ilgi görünce bu eglencesini gelir kapisina çevirdi.

Kizinin Malzemelerini Hobi Olarak Kullanip Meslek Sahibi Oldu
Eskisehir’de yasayan 58 yasindaki Sema Çolpan, kizinin kullanmayi biraktigi tas tozundan kaliplar ziyan olmasin diye hobi olarak boyama yapmaya basladi.

Yaklasik 30 yil önce el isi sanatlari egitimi aldigini dile getiren Çolpan, yaptigi ürünlerle çevresindeki insanlardan olumlu geri dönüsler aldigini söyledi.

Bu ise ilk olarak kizinin basladigini, ürünleri yapmak için malzemelere çok para harcadigini dile getiren Çolpan, “Kizim bu isi yapmaya basladiginda malzemeler çok pahali oldugu için bu isi yapmasini istemiyordum ama o sürekli yeni malzemeler alip bir seyler üretmeye devam ediyordu. Baska bir is buldugunda malzemelerini evde birakti ve ben o kadar masraf bosa gidecek diye düsünüp hobi maksatli boyama yapmaya basladim. 30 yil önce el isi sanatlari egitimi aldigim için bu isi yapmakta çok zorlanmadim ve çevremdeki insanlardan güzel yorumlar aldim. Yaptigim ürünler ilgi görmeye baslayinca onlari belediyenin el isi yapan kadinlar için düzenledigi ‘Hanimeli Sokagi’ adli pazarda satisa sundum. Müsterilerden de yogun talep gördügüm için Eskisehir ve Kütahya’daki diger pazarlarda da ürün satisina gittim. Simdi insanlar çok talep gösteriyor, bu yüzden ürün yetistirmekte bile zorlaniyorum” dedi.



“Bos zamanim yok, gece gündüz boyama yapiyorum”

Kizinin kullanmayi biraktigi malzemelerle hobi olarak tas tozu boyama isine basladigini belirten Sema Çolpan, ürün yetistiremedigi için kizindan yardim istedigini söyledi.

Kizi bu isi yaparken ona kizdigini dile getiren Çolpan, “Bu isi yapmaya kizimin elde kalan malzemeleri ile hobi maksadiyla basladim. Yaptigim ürünleri Ilk olarak belediyemizin el isleri yapan bayanlara bir hizmeti olarak düzenledigi Hanimeli Sokagi’nda satiyordum. El isi yapan bütün kadinlara ücretsiz yer belirlemesiyle satis yaptik. Ilk olarak kizim baslamisti bu ise ama biraz yapip sikildi ve baska ise basladi.

Kaliplari evde kalmisti, malzeme silikondan oldugu için fiyati çok pahali. Kizim alip kullanmayinca çok üzüldüm, sonrasinda da ben devam ettim. Kizim pahali malzemeleri alirken kiziyordum ‘Çok para veriyorsun bu kaliplara’ diye fakat simdi kendim daha fazlasini aliyorum. Çesit çikarmayi, boyama yapmayi çok seviyorum. Elimden geldigi kadar degisik objeler yapmayi seviyorum. Silikon kalibini hazir aliyorum, tas tozundan döküyorum ve el emegimle boyuyorum. Bazen kizimdan da yardim aliyorum çünkü müsterilere ürün yetistiremiyorum. Müsterilerim çok fazla talep gösteriyor sag olsunlar. Farkli yerlerde satisa çikiyorum. Tek yerde satis yapmaya baslamistim ama simdi birkaç yere gidiyorum. Inanin bos zamanim yok, gece gündüz sürekli boyama yapiyorum. Tezgahin basinda bile boyama yapiyorum ve isimden çok memnunum. Olgunlasma Enstitüsü mezunu oldugum için bu tarz islere elim yatkin diyebilirim. Benim için çok rahat ve zevkli bir is oldu. Satisa esimle birlikte çikiyoruz, sag olsun bana destek oluyor. Baslarda bu isi yapmami hiç istememisti ama yine de getirip götürmeye yardimci oluyor sag olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA