Hatayli Ögretmen Adayi Onlarca Kaybini Çocuklara Sarilarak Unutuyor

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde yikimin en fazla yasandigi illerin basinda gelen Hatay’da onlarca yakinini kaybeden depremzede ögretmen adayi Ritibe Olgun, bugünlerde kendisi gibi depremzede çocuklari eglendirerek hem kendinin hem de çocuklarin yarasini sarmaya çalisiyor.

Hatayli Ögretmen Adayi Onlarca Kaybini Çocuklara Sarilarak Unutuyor
Hatay’da yasanan deprem sonrasinda onlarca yakinini kaybeden Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü mezunu ve ögretmen adayi Ritibe Olgun, ailesi ile birlikte Eskisehir’e yerlesti. Bir süre sonra düzenlenen bir programa katilan Olgun, yeniden Hatay’a döndü. Burada depremzede çocuklarla bir araya geldi. Hem kendi yaralarini hem de çocuklarin yaralarini sarmak için kollari sivayan Olgun, gece gündüz demeden çalisiyor. Çocuklara farkli etkinliklerde ögretici çalismalar yapan Ritibe Olgun’un tek istegi ise memleketi Hatay’in biran önce eski günlerine dönmesi.

“Çocuklarla birlikte iyilesiyorum”

Onlarca yakini kaybettikten sonra memleketi için kollari sivayarak, çocuklarla acisini unutmaya çalisan Ritibe Olgun, “Ben bir depremzedeyim. Benimde yaralarim var. Çocuklarla birlikte iyilesiyorum. Çocuklarla birlikte vakit geçirmek insani gerçekten iyilestiriyor. Çekirdek ailemde bir sikinti yok. Ancak genis ailemde kayiplarimiz çok. En yakin komsularimin yüzde 80’ini kaybettim. Sehrimde olan bir çok insani kaybettim. Bir çoguna da ulasamiyorum. Çocuklari mutlu ederek, kendimde mutlu oluyorum. Bu sekilde bende iyilesmeye çalisiyorum. Maddi degil manevi kayiplarimiz büyük. Sehrimiz kayboldu. Bir boslukta gibiyiz. Karanlik içinden aydinliga çikmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA