Felçli Haliyle Plastik Atiklardan Çanta Yapiyor

Karaman’da yasayan ve kömür ocagindan emekli olduktan sonra sepetçilik yapan 64 yasindaki Ali Dogan, felç geçirmesine ragmen geri dönüsüm malzemesi olan plastik atiklardan çanta yapiyor.

Felçli Haliyle Plastik Atiklardan Çanta Yapiyor
Maden ocagindan emekli 4 çocuk babasi Ali Dogan, sepetçilik yapmaya baslayarak 10 yil çalistiktan sonra 2019 yilinda felç geçirdi ve vücudunun sag tarafi etkilendi. Dogan, tanidiklarinin israriyla tekrar çalismaya baslarken, oturdugu Topucak Mahallesi 131 Sokak’taki evinin bitisiginde bulunan 15 metrekarelik ahsap dükkaninda tanidiklarindan gelen özel siparis üzerine geri dönüsüm malzemelerinden plastik çanta yaparak günlerini geçiriyor.



“Tanidiklarima yapiyorum”

2007 yilinda Karaman’in Ermenek ilçesinde maden ocagindan emekli olduktan sonra buradaki çocuklarinin yanina döndügünü anlatan Ali Dogan, “1975 yilinda Ermenek’te bulunan bir agaç vardi onun dallarinda sepet yapardim. Emekli olup geldikten sonra bos gezerken birinde gördüm ve ben bunu yaparim dedim. Daha sonra plastik atiklari topladim. Nitekim bunu becererek yaklasik 10 yil boyunca sepetçilik isi yaptim. 2019 yilinda felç geçirdikten sonra sepetçiligi biraktim. Bir süre sonra tanidiklarin israrina dayanamayarak özel siparis üzerine tekrar yapmaya basladim. Simdi onlara özel yapiyorum“ dedi.

Atik plastik malzemeden yaptigi çantalarin oldukça saglam oldugunu belirten Dogan, “Su anda yaptigim çanta, çocuklarin oyuncaklarini koymalari içindir. Büyük çantalar ise tarlaya veya insaata çalismaya giden isçiler içindir. Bunun içine konan termos ve bardaklar kirilmaz. Suan küçük çantalari 50’ye büyüklerini ise 100 liraya yapiyorum. Suan bu isi hobi olarak vakit geçsin diye yapiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA