Bakan Kurum Açiklamasi '74 Milyon Yatirim Degerine Sahip Olacak Kagithane Millet Bahçemizi Armagan Ediyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kagithane Yahya Kemal Mahallesi’nde 688 konut, 57 dükkan anahtar teslim, Lale Sitesi Tapu Teslim ve Millet Bahçesi Ilk Fidan Dikim Töreni’ne katildi. Kurum, "Istanbul genelinde su an 18 milyon metrekare büyüklügüne sahip 48 tane millet bahçesi yapiyoruz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '74 Milyon Yatirim Degerine Sahip Olacak Kagithane Millet Bahçemizi Armagan Ediyoruz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kagithane Yahya Kemal Mahallesi’nde 688 konut ve 57 dükkanin anahtar teslim törenine katildi.

Kurum daha sonra Lale Sitesi Tapu Teslim ve Millet Bahçesi Ilk Fidan Dikim Törenine katildi.

Bakan Kurum’a Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, TOKI Baskani Ömer Bulut, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Hasan Suver, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Fatma Varank ve birçok vatandas katildi.

Tapu Anahtar Teslim Töreni sonrasi Kagithane Millet Bahçesinde Ilk Fidan Dikim’i gerçeklestirildi.



"Lale Sitemizde 242 bagimsiz bölümün tapularini sahiplerine teslim ediyoruz"

Anahtar teslim töreninde konusan Kurum, “Tarihi Istanbul’un mesire alani olan Kagithane’mize; toplam büyüklügü 60 bin metrekare olan, 74 milyon yatirim degerine sahip olacak Kagithane Millet Bahçemizi armagan ediyoruz. TOKI’mizin yapacagi millet bahçemizde yesil yürüyüs yolundan etkinlik çayirina, bisiklet yolundan oyun alanlarina kadar birçok sosyal donati yer alacak. Bu millet bahçemizi önümüzdeki yil sizlere, Kagithaneli kardeslerimize armagan edecegiz, Yine Kagithane’mizde bildigini gibi Göçmen Konutlari’miz var. Bu konutlarimiz, Talatpasa Mahallemizde bulunuyor. Oradaki Sadabad Sitesi’nin sakinleri de 30 yildir mülkiyet sorunu yasiyorlar. Simdi biz kardeslerimizin tapu sorunlarini çözüyoruz, 290 hak sahibi kardesimize tapularini bugün veriyoruz. Yine ayni sorundan dolayi muzdarip olan Lale Sitemizi de unutmadik. Orada da 242 bagimsiz bölümün tapularini sahiplerine teslim ediyoruz. Toplamda 688 konut ve 57 dükkan olmak üzere Yahya Kemal’de yaptigimiz dönüsümde, biten konutlarin anahtarlarini hak sahiplerine teslim ediyoruz. Ben Millet Bahçemizin, yeni tapularimizin, yeni yuvalarimizin, Kagithane’mize, Kagithaneli kardeslerimize, Istanbullu hemserilerimize hayirli, ugurlu olmasini diliyorum" dedi.



"Bizi hiçbir zaman dedikodularla, iftiralarla yan yana bulamazsiniz"

Sözlerine devam eden Bakan Kurum, "Bizi hiçbir zaman dedikodularla, iftiralarla yan yana bulamazsiniz. Hiçbir zaman polemiklerin içine girmeyiz, algiyi yönetmeyiz. Hak neyse hakikat neyse orada oluruz. Bizi ararsaniz biz Elazig’daki afetzede kardesimizin yaninda oluruz. Bizi ararsaniz Malatya’da kentsel dönüsüm santiyesinde bulursunuz. Bizi ararsaniz Izmir’de, Bayrakli’da depremden iki saat sonra afetzede kardesimizin yaninda o deprem dönüsümünün içinde bulursunuz. Bizi ararsaniz Antalya’daki, Mugla’daki yanginlarda vatandasimizin acisina ortak olurken bulursunuz. Bizi ararsaniz Kartal’da bina çökmüstür, orada vatandasimizin acilarini ortak olmus, söz vermis oldugumuz konutlarin anahtarlarini teslim ederken de mutluluklarina sahit olurken bulursunuz. Bizi ararsaniz Kagithane’de istinat duvari kaymistir, milletimize söz vermisizdir, tapularini ve Anahtarlarini vermisizdir, iste o törende bulursunuz. Bizi ararsaniz Hatay’in, Adiyaman’in, Kahramanmaras’in yollarindan bulursunuz. Biz 21 yildir bu anlayisla çalistik ve bu anlayisla çalismaya devam edecegiz. Ülkemizi güçlü, depreme hazir hale getirecegiz. Bu büyük dönüsümü milletimizle birlikte yapacagiz" dedi.

Kagithane Yahya Kemal Mahallesi’nde 688 konut, 57 dükkan anahtar teslim, Lale Sitesi Tapu Teslim Töreni sonrasi Bakan Kurum basta olmak üzere Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, TOKI Baskani Ömer Bulut, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Hasan Suver, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Fatma Varank ve birçok vatandas Kagithane Millet Bahçesi Ilk Fidan Dikimini gerçeklestirdi.

"Tüm Türkiye’de su an 81 ilimizde 73 metrekare millet bahçesi hedefiyle çalismalar yürütülüyor"

Kagithane Millet Bahçesi Ilk Fidan Dikimi’nde konusan Kurum, "Hepimizin, herkesin Istanbul’unda yesil alanin arttigi, herkesin güven ve huzur içerisinde yasadigi Istanbul için projelerimiz bir bir hayatimiza geçirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede Istanbul genelinde su an 18 milyon metrekare büyüklügüne sahip 48 tane millet bahçesi yapiyoruz ve etap etap bitirip vatandaslarimiza teslim ediyoruz. Tüm Türkiye’de su an 81 ilimizde 73 metrekare millet bahçesi hedefiyle çalismalar yürütülüyor. 500 tane millet bahçesi fiilen baslamis durumda. Hedefimiz 5 yillik süre içerisinde millet bahçesi sayimizi 2 katina çikarmak. 1000 millet bahçesi ile birlikte ülkemizin kuzeyi ile güneyini, dogusuyla batisini ekolojik koridorlarla millet bahçelerini birbirine baglayacagiz. Simdi de Kagithane’mizdeyiz. Istanbul’umuzun mesire alani olan Kagithane’mize tam 60 bin metrekare büyüklügünde, Kagithane’nin tam merkezinde, en kiymetli yerini yine milletimize armagan ediyoruz. Gençlerimize armagan ediyoruz. Çocuklarimiza burada vakit geçirebilecekleri kütüphanesiyle, kiraathanesiyle, yesil alanlariyla, yürüyüs yollariyla hos vakit geçirecekleri teyzelerimizin, amcalarimizin, ablalarimizin çocuklariyla birlikte yürüme mesafesinde buraya ulasacagi ve burada hem Kagithane’yi seyredecegi bir balkon gibi alanda vakit geçirecekler. Doga ile iç içe agaçlarla, kuslarla çocuklarimiz iç içe büyüyecekler. Doga bilinci artacak, çevre bilinci artacak. Bu anlayisla Istanbul’umuzun 39 ilçesinde bu yatirimlari yapmaya devam edecegiz. Birileri sözde çevrecilik yapmaya devam etsinler, maskeli doga severlik yapmaya devam etsinler ama milletimiz için vatandasimiz için yesil alan yapmaya devam edecegiz. Kisi basi yesil alan miktarini 15 metre kareye çikaracak ve yesilin Istanbul’unu Türkiye Yüzyili’nda Sayin Cumhurbaskani’mizla birlikte insa edecegiz. Ben millet bahçemizin Istanbul’umuza, Kagithane’mize hayirli olsun diyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA