Adiyaman'da Birçok Arkadasini Kaybeden Vatandas Açiklamasi 'Yerin Dibine Giriyoruz Sandik'

Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra Adiyaman’dan Diyarbakir’a gelerek KYK yurduna yerlesen Nazif Yildiz, yasadigi dehseti anlatti. Yildiz, “Disari çiktigimizda kiyamet kopmus gibi her taraf yikilmisti” dedi.

Adiyaman'da Birçok Arkadasini Kaybeden Vatandas Açiklamasi 'Yerin Dibine Giriyoruz Sandik'
6 Subat tarihinde Kahramanmaras’ta meydana gelen yikici depremlerde Adiyaman’da ikamet eden Nazif Yildiz, ailesiyle birlikte depremden 4 gün sonra Diyarbakir’a geldi. Kentte merkez Baglar ilçesindeki Süleyman Bin Halid KYK Kiz Ögrenci Yurduna ailesiyle yerlesen Yildiz, depremin tüyler ürperten dehsetini anlatti.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen depremi hayatinda hiç yasamadigini dile getiren Yildiz, deprem gecesi herkesin çaresiz oldugunu dile getirdi.

Deprem gecesinde kiyametin koptugunu sanan Yildiz, “6 Subat gecesi çocuklarimla birlikte hepimiz yatiyorduk. Saat 04.17’de uyandigimiz zaman sanki kiyamet kopuyor sandik. Evin içerisinde her taraf darmadagin olmustu. Disari çiktigimizda kiyamet kopmus gibi her taraf yikilmisti. Enkaz baslarindan herkesin eli kolu bagliydi. Enkaz altinda herkesin muhakkak bir akrabasi vardi. Elimizden hiçbir sey de gelmiyordu. Enkazda 20 kisi ufak bir tasi kaldirmaya çalisiyorduk, kaldiramiyorduk. Herkes çaresiz sekilde saga sola kosturup bagirip agliyordu. O gece sanki Allah tarafindan sel akiyor gibi de yagmur yagiyordu” ifadelerini kullandi.

Saat 13.24’te Kahramanmaras merkezli ikinci depremde binalarin gözleri önünde kum gibi döküldügünü söyleyen Yildiz, “Ayni gün içerisinde saat 13.30’da biz arabada iken yine deprem oldu. Arabamiz da iki bina arasinda kalmisti, geriye veya ileriye dogru da gidemiyorduk. Her taraf yikik dökük içinde kalmistik. O esnada hepimiz tarlaya dogru kaçmaya çalistik. Karsimizdaki binalar gözümüzün önünde kum gibi dökülüyordu. O esnada biz çok korkmaya baslamistik. Sanki yer yarilip yerin dibine giriyoruz sandik. Yine de Rabbime sükürler olsun. Ailem ve çocuklarima bir sey olmadi. Dostlarim ve arkadaslarim çogu enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti” dedi.

Yaralari sarmak için tekrar Adiyaman’a döneceklerini dile getiren Yildiz, sunlari kaydetti:

“Iki gece çadirda kaldik ama çok soguktu. Rabbimden niyaz ediyorum ki bir daha böyle bir felaketin yasanmamasidir. 9 Subat günü Diyarbakir’a gelmeye karar verdik. Allah bir kapiyi kapatip diger kapiyi açar. Insallah tekrar dönecegiz. Konteyner veya bir ev olsa çok iyi olurdu. Babam yasli, 85 yasinda memlekete dönmek istiyor.”
Kaynak: İHA