Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafindan Türkiye’ye iadesi onaylanan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özer’in 40 bin 564 yil hapis cezasi isteniyor.

400 bin kisiye ait milyonlarca dolar degerindeki kripto parayla 20 Nisan 2021’de yurt disina kaçan ve kirmizi bültenle aranan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafindan Türkiye’ye iadesi onaylandiktan sonra 20 Nisan Persembe günü Istanbul’a getirildi.

Emniyette 4 gün süren islemleri tamamlanan Özer, Istanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Savciliktaki ifadesinin ardindan Faruk Fatih Özer, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi. Hakimlik, Özer hakkinda tutuklama karari verdi. Özer, tutuklanarak Maltepe Ceza Infaz Kurumu’na gönderildi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan kullanicilarin Thodex adli kripto para borsasindaki hesaplarina erisemedigi ve sirket sahibinin yurt disina kaçtigi yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan 2021’de resen sorusturma baslatilmisti. Hazirlanan iddianamede 2 bin 27 müsteki yer aliyor.

Faruk Fatih Özer’in de aralarinda bulundugu 6’si tutuklu 21 sanik hakkinda "suç islemek amaciyla örgüt kurma ve yönetme", "bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik" ve "tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiricilik ve suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama" suçlarindan 12 bin 164’er yildan 40 bin 562’er yila kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: İHA