Sümbül Konagi Insaati Yüzde 37 Tamamlandi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan kültürel miraslarinin en güzel eserlerinin yer aldigi Saathane Meydani’na uygun olarak insa edilen Sümbül Konagi insaatinin yüzde 37’si tamamlandi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, projenin tamamlandiginda vatandaslarin yeni bulusma noktalarindan birisi olacagini söyledi.

Sümbül Konagi Insaati Yüzde 37 Tamamlandi
Sehri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bulusturacak Saathane Meydani Projesi devam ediyor. Projeyle birlikte meydani geçmisteki ticari fonksiyonuna yeniden kavusturacak olan Büyüksehir Belediyesi, konseptiyle de meydanin tarihi kimligini yansitarak ziyaretçilerin keyifli zaman geçirecegi kafe de insa ediyor. Atatürk Bulvari ile Çifte Hamam Caddesi’nin kesisim noktasinda yer alan ve 8 milyon 875 bin TL sözlesme bedelli Sümbül Konagi Kafe, hafif rayli sistem güzergahi üzerinde insa ediliyor.

200 metrekarelik arsa üzerinde iki kat olarak insa edilen toplam 532 metrekare büyüklügündeki Sümbül Konagi Kafe’de insaat çalismalari çerçevesinde çelik kolon montajlari bitti, kiris ve ara kayit montajlari tamamlandi ve birinci kat döseme ve bodrum kat su basman döseme betonu döküldü. Ilin geleneksel mimari özelliklerini yansitacak kafenin zemin kati, Saathane Meydani ile uyumlu düzenlenecek. Yari açik ve açik oturma alanlarinin yani sira terasi da bulunacak kafenin dis cephesi, Karadeniz’in geleneksel evlerinden esinlenilerek ahsap ve günes kiricilarla detaylandirilacak. Terasiyla birlikte 93 kisi kapasiteli Sümbül Konagi Kafe, donanim ve özellikleriyle Samsun’un simgelerinden biri haline gelecek. Insaatinin yüzde 37’si tamamlanan projenin agustos ayinda hizmete girmesi planlaniyor.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, meydanin tarihi kimligini ve estetik konseptini, Sümbül Konagi Kafe Projesi ile tamamlayacaklarini söyledi.

Baskan Demir, “Saathane Meydani’nin misyonunu tamamlayici nitelikteki Sümbül Konagi’nin insaat çalismalari devam ediyor. Çalismalarin yüzde 37’si tamamlandi. Kafeterya olarak isletilecek konagin insaatinin hizla bitirilip vatandaslarin hizmetine sunmayi hedefliyoruz. Sümbül Konagi da sehrimizin kültür hayatina ve turizmine kazandirdigimiz çok güzel bir tesis olacak ve Samsunlu hemserilerimizin yeni bulusma noktasi haline gelecek” dedi.

Kaynak: İHA