Depremzede Çocuklar 23 Nisan Coskusunu Yasadi

Ordu’nun Altinordu Belediyesi, Adiyaman Gölbasi ilçesinde depremzede çocuklara yönelik düzenledigi çesitli etkinlikler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskusunu yasatti.

Depremzede Çocuklar 23 Nisan Coskusunu Yasadi
Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, hem depremzede vatandaslarla bayramlasmak, hem de depremzede çocuklara 23 Nisan coskusunu yasatmak üzere Adiyaman Gölbasi ilçesine gitti. Altinordu Belediyesi’nin Gölbasi Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesinde düzenledigi 23 Nisan programi, saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal marsi okunmasi ile basladi.

Bando takiminin gösterisi ile devam eden programda depremzede çocuklar 23 Nisan ve çocuk sarkilari ile cosku ve nese dolu bir bayram yasadilar. Balon sihirbazi ve yüz boyama gibi etkinliklerin de yer aldigi programda bando ekibi konteyner kenti ve Gölbasi’nin sokaklarini sarkilar esliginde dolasarak 23 Nisan coskusunu yaydi.

Gölbasi ilçesinde çocuklarla ilgilenerek hediye takdim eden Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, programda konusma gerçeklestirdi. Baskan Tören, “6 Subat tarihinde memleketimizin 11 vilayetinde etkili olan ancak 85 milyon olarak yüregimizin ta derinliklerinde yasadigimiz asrin felaketi ile birlikte bu bölgemizi yeniden ziyaret ettik, acimiz hala taze. Depremde kaybettigimiz canlarimiz, bizlerin kalan ömrümüz içerisinde hep aziz hatiralari ve yadigarlari olarak kalacaktir. Kaybettigimiz canlarimiza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yaklasik 70 gündür Altinordu Belediyesi ve Ordu halki olarak deprem bölgesinde Adiyaman merkezde ve Gölbasindayiz. Iyi ki buradayiz, iyi ki sizleri tanidik, iyi ki sizlerle kardes olduk. Acilarinizi ta yüregimizin derinlerinde hissettik. Devletimiz güçlü 85 milyon insanimizin o müsfik eli o dayanisma ruhu o cömertligi o kardesligi de görüyorum ki bu bölgede topraga kalplere düsen cemreler yavas yavas filizlenmeye baslamis. Bugün bayramin üçüncü günü çocuklarimizin dünyada bir baska benzeri olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni Gölbasinda sevgili çocuklarimiz ve Gölbasi halkiyla kutlamak istedik. Bu vesileyle çocuklar, Ordu’dan kardeslerinizden sizlere çok çok selamlar getirdim iyi bayramlar diliyorum. Insallah sizleri ilimizde de kardeslerinizin yanina bekliyoruz” dedi.

Baskan Tören programda çocuklara hediye takdiminde de bulundu.
Kaynak: İHA