Çocuklar Bayramlarini 'Çocuk Senligi'nde Kutladi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. ve Talas Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla düzenlenen 23 Nisan Çocuk Senligi’ne katilarak çocuklarla birlikte kutlama yapti.

Çocuklar Bayramlarini 'Çocuk Senligi'nde Kutladi
Talas Parasüt Indirme Alani’nda gerçeklesen 23 Nisan Çocuk Senligi’ne Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, AK Parti Milletvekili adaylari Saban Çopuroglu ile Emine Timuçin, veliler ve çok sayida çocuk katildi.

Baskan Büyükkiliç, konusmasinin basinda; “Insallah huzur içerisinde, saglik içerisinde demokrasi söleni seklinde seçimlerin olmasini temenni ediyoruz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz, bayragimizi seviyoruz, vatanimizi seviyoruz, milletimizi seviyoruz, devletimi, inancimiz, kültürümüzü seviyoruz sizler gibi” ifadesinde bulundu. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç sürdürdügü konusmasinda, “Sizler için variz. Sizlere layik olma yolunda da gayret gösteriyoruz” diyerek 103 yil önce su anda gazi meclis olarak bilinen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açildigini ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü çocuklara armagan ettigini dile getirdi. Baskan Büyükkiliç, bugün bir baska bayrami daha idrak ettiklerini, Ramazan Bayrami’nin 3’üncü gününü yasadiklarini dile getirerek, kardeslik ve dayanisma içerisinde “Bir olduk, iri olduk, diri olduk, hep beraber Kayseri dedik, hep beraber Türkiye dedik. Sevincimizi de paylastik, sikintimizi da paylastik” seklinde konustu.

Büyükkiliç, programda deprem bölgesinde gelen çocukla tanistiklarini kaydederek, asrin felaketini yasadiklarini, bu felaketin yaralarini saran, devlet ile milletin kaynasmasinin en güzel örnekleri ile Kayseri olduguna degindi. Kayseri’yi hayirsever, fedakâr insanlarin sehri olarak nitelendiren Baskan Büyükkiliç, “Sadece Kahramanmaras’imiza degil, 12 ilimize de adeta yagdiniz. O açidan sizlere minnettariz. Sizlere layik olmak için çalisiyoruz. Sizlere inanin samimiyetle ifade ediyorum. Bir kardesiniz olarak, baskanliktan öte ‘sirtimizda tasisak az’ diyoruz, Kayserili hemsehrilerimizle, buradaki 1,5 milyon insanla gurur duyuyoruz. Iyi ki varsiniz diyoruz. Cenab-i Allah sizlerden razi olsun diyoruz” diyerek, Kayseri’nin deprem bölgesinden 50 bin civarinda depremzedeyi misafir ettigini, 16 ilçe belediyesi ve tüm Kayseri ile imkânlarin seferber edilerek yaralarin sarildigini kaydetti.

Konusmasinin sonunda Büyükkiliç, Türkiye’nin artik, ‘ben de varim’ dedigi bir ülke haline geldigini ifade ederek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, elbette ki bu Cumhuriyeti gençlere emanet etti, bu nesle emanet etti. Insallah bu sene Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yilini hep beraber kutlayacagiz. Onun ruhuna, onun sanina yakisir sekilde adeta IHA’lari ile SIHA’lari ile savunma sanayiindeki gelismeleri ile adeta Türkiye’nin artik ‘ben de varim’ dedigi, ‘Türkiye ne der acaba bu konuda’ diye herkesin kara kara düsündügü bir ülke olarak, ‘biz de variz’ diyen bir Türkiye Cumhuriyeti ile hep beraber gurur duyacagimizi buradan paylasmak istiyorum. O açinda Mevlâm sizlere bizi layik kilsin diye dua ve temennide bulunuyoruz. Sizlere layik olursak ne mutlu diyoruz” diye konustu.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise çocuklar ile velilerin 23 Nisan ile Ramazan Bayrami’ni tebrik ederek, 103 yil önce Türkiye Büyük millet Meclisi’nin açildigini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin milli sinirlarinin ilan edildigini kaydetti.

Baskan Yalçin, “Devletin bölünmez bütünlügü için ne söylesek, ne kadar çabalasak azdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Hepinize selam, saygilar sunuyorum, degerli çocuklarimizin gözlerinden öpüyorum, onlarin hepsi bizim gelecegimiz. Cumhuriyetin yüzüncü yilinda, nice yüz yillarda Türkiye Cumhuriyeti payidar olsun” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç ve Baskan Yalçin, Çocuk Senligi’ndeki 23 Nisan konvoyunda yer alan araçlarin direksiyonuna geçerek konvoya katilirken, çocuklarla kucaklasan Büyükkiliç ile Yalçin, onlarla bol bol fotograf çekinerek eglencelerine ortak olmayi da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA