Anadolu Mutfagi Ve Anadolu Oyun Evi'nden Deprem Bölgesine Özel Bayram Etkinlikleri

Anadolu Üniversitesi, iki büyük depremle sarsilan 11 ildeki vatandaslar için baslattigi yardim seferberligini sürdürüyor.

Anadolu Mutfagi Ve Anadolu Oyun Evi'nden Deprem Bölgesine Özel Bayram Etkinlikleri
Anadolu Mutfagi ve Anadolu Oyun Evi, Belen Kaymakamligi, Belen Belediyesi ve Belen Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün koordinasyonunda Ramazan ayi boyunca da depremden etkilenen vatandaslarin ve çocuklarin yaninda oldu. “Anadolu Oyun Evi” gönüllüleri Ramazan Bayrami ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda etkinliklerini Hatay’daki tüm çocuklara ulastirmak için yollara koyuldu. Anadolu Üniversitesi, personeli ve gönüllülerden olusan ekipler tarafindan faaliyetlerini sürdüren Anadolu Mutfagi’da bayrama özel bir program hazirladi.

Ramazan ayinda sahur ve iftar yemekleri Anadolu Mutfagi tarafindan hazirlandi

Hatay’in Belen ilçesinde faaliyet gösteren Anadolu Mutfagi, Ramazan ayi boyunca da faaliyetlerine devam etti. Belen’de üç farkli noktada vatandaslara sahur ve iftar yemegi hazirlayan Anadolu Mutfagi bayramda ise farkli ilçelerde vatandas ve çocuklarla bir araya geldi. Anadolu Üniversitesi personeli ve Eskisehir’den yardimseverlerin bagislari ile toplanan seker, çikolata, kiyafet, oyuncak gibi yardimlar bölgedeki depremzede çocuklar ve ailelerine ulastirilirken, Turizm Fakültesi tarafindan bölgeye götürülen pamuk seker makinesi ile bayram öncesinde ve bayramda çocuklara pamuk seker ikram edildi.

Iki bayramda Anadolu Üniversitesi çocuklarin yaninda

Anadolu Üniversitesi bayramin sevincini deprem bölgesindeki çocuklarimizin doyasiya yasamasi için bir dizi etkinlik hayata geçirdi. Etkinlikler çerçevesinde Anadolu Oyun Evi, Dikmece, Harbiye, Samandagi ve Iskenderun ilçeleri ve Karali, Küçük Dalyan, Serinyol mahallerinde bayrama özel bir programla çocuklarin yaninda olmaya devam etti. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuari Sahne Sanatlari tarafindan bölgede çocuklara özel etkinlikler düzenlenirken yine Devlet Konservatuari Sahne Sanatlari tarafindan egitim gören ögrenciler bayramda oyun sahneledi.

Anadolu Mutfagi, Hatay Belen’de yaklasik 10 bin vatandasimiza sicak yemek saglayan bir olusumdur. Anadolu Mutfaginda, gönüllü Anadolu Üniversitesi personel ve ögrencileri hizmet veriyor. Mutfaga, Kizilay gida ürünü, Pet Gaz da mutfak malzemesi destegi sagliyor. Anadolu Mutfaginin, gönüllü ekipler tarafindan alti ay boyunca faaliyet göstermesi planlaniyor.

Anadolu Oyun Evi’nde kuruldugu günden bu yana gönüllülerin destegiyle Belen’de olusturdugu etkinlik alaninda çocuklar için çesitli egitici-ögretici faaliyetlere, bireysel ve toplu oyunlar gerçeklestiriyor. Bu etkinliklere film gösterimleri, tiyatro oyunlari ve konserler de dahil oluyor. Bu sayede bölgedeki depremden zarar gören çocuklara yardimci olunmasi ve depremin yikici psikolojik etkilerine karsi korunmasi hedefleniyor. Bölgedeki ihtiyaçlar dogrultusunda kurulan Anadolu Oyun Evi, depremden etkilenen çocuklarin yaralarini sarmaya destek olmak için gönüllülerin destegi ile faaliyetlerini yürütüyor. Anadolu Oyun Evi’nde tamamen gönüllü Anadolu Üniversitesi akademisyen, ögrenci ve personelinden olusan ekipler çocuklarin sosyallesmesine ve nitelikli zaman geçirmesine yönelik katki sagliyor.
Kaynak: İHA