23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Ordu'da Kutlandi

Ordu’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla çesitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Ordu'da Kutlandi
Kutlama programi çerçevesinde ilk tören, Sarkiye Mahallesi’nde çelenk sunumuile basladi.

Burada yapilan törende, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu tarafindan çelenk sunuldu. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelede hayatlarini kaybedenlerin manevi huzurunda 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu, Istiklal marsi okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, havanin yagisli olmasi nedeniyle Baspehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusmayi Haki Yener Ilkokulu Sinif Ögretmeni Nurcan Seyhoglu yapti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle ilkokul ve ortaokul ögrencileri arasinda düzenlenen resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilerin ödül ve hediyeleri Vali Vekili Ayhan Durmus, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Bassavci Vekili Muhammed Sevketoglu tarafindan verildi.

Kutlama programi, babalar ve kizlarinin gösterisi, Anadolu motifleri gösterisi, Onuncu Yil Marsi ritim gösterisinin ardindan, siirlerin okunmasiyla, halk oyunlari ve alan gösterileri ile son buldu.

Vali Tuncay Sonel’in, Içisleri Bakanliginca bayram süresince deprem bölgesinde görevlendirilmesi nedeniyle katilamadigi kutlama programina, Vali Vekili Ayhan Durmus, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Bassavci Vekili Muhammed Sevketoglu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, Baro Baskani Avukat Sibel Torun, Vali Yardimcisi Haci Mehmet Kara, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Altinordu Belediye Baskan Vekili Isa Hitaloglu, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, okul yöneticileri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA