Kapikule'de Avrupa'ya Gidecek Tir Sürücüleri, Bayrami Ailelerinden Uzakta Geçiriyor

EDIRNE – Yükledikleri ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek üzere yolla çikan tir sürücüleri, Ramazan Bayrami’ni ailelerinden uzakta hüzünlü geçiriyor.

Kapikule'de Avrupa'ya Gidecek Tir Sürücüleri, Bayrami Ailelerinden Uzakta Geçiriyor
Edirne’de Avrupa’ya açilan Kapikule Sinir Kapisi’nda Türkiye’nin farkli sehirlerinden yükledikleri ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için sira bekleyen tir sürücüleri zamanlarini gümrüklerde ve yollarda geçirerek ailelerinden uzakta bir hüzünlü bayram yasiyor.

Ramazan Bayrami’na gümrüklerde ve yollarda karsilayan tir sürücüleri, sira beklerken aileleri ve sevdikleriyle telefonlarindan görüntülü arama yaparak bayramlasiyor.

Ihracat kahramanlari tir sürücüleri, Ramazan Bayrami’ni tir dorselerinde bulunan yemek dolaplarinda hazirladiklari yiyeceklerden ve demledikleri çaydan meslektaslarina ikram etti.

“Bayramlari ailemden uzakta geçiriyorum”

Ramazan Bayrami’ni ailesinden uzak Kapikule Sinir Kapisi’nda geçirdigini ifade eden tir soförü Levent Güngör, sevdiklerinin bayramini telefondan arayarak kutladigini belirleterek, “Bugün oglum ile telefonda görüstügümde bana baba neredesin diye sordugunda yollarda oldugumu söyledim. Ailemden uzakta bayrami geçirmek zor oluyor ama mecburen isimizi sürdürmeliyiz. Genellikle bayramlari ailemden uzakta geçirmek zorunda kaliyorum. Araçlarimiz yüklü durumda oldugu için bir sekilde bu yüklerin teslim edilmesi gerekiyor. Gittigimiz yerlerden de yükümüz alip Türkiye’ye dönmemiz gerekiyor. Bir sekilde bu isimizi devam ettirmeliyiz. Simdide anne ve babami arayip bayramlarini tebrik edecegim” dedi.



"Sabah ailemle kahvalti yapmak vardi"

Istanbul’dan yükünü yükledigini ve Romanya’ya götürecegini vurgulayan tir sürücülerinden Salih Taslibiyik, buruk bir bayram geçirdigini belirterek, “Biz tir soförleri olarak bayramlari pek evimizde geçiremiyoruz. Ya Bismillah dedik ve kismetimiz nereye kadar ise oraya kadar gidecegiz. Romanya’ya gidip yükümüzü teslim edecegiz. Bugünde sevdiklerimizi telefondan görüntülü arayarak bayramlarini kutladim. Bizim için zor bir durum ama yapacak bir sey yok. Sabah ailemle kahvalti yapmak vardi ama kismet her sey. Bizde tir dorsesi bölümündeki yemek dolaplarinda kahvaltimizi yapiyoruz. Gurbetteyiz, belli olmuyor her zaman ailemizle birlikte bayrama denk gelemiyoruz. Sürekli yollarda oldugumuz için genellikle bayramda evde olmuyorum. Insallah Kurban Bayrami’nda evde oluruz” diye konustu.

Kaynak: İHA