Cumhurbaskani Erdogan, Üs Bölgesindeki Askerlerin Bayramini Kutladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Hakkari’de bin 830 rakimda yer alan Mahya Tepe Üs Bölgesi’nde görev yapan askerlerin Ramazan Bayrami’ni kutladi.

Cumhurbaskani Erdogan, Üs Bölgesindeki Askerlerin Bayramini Kutladi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu ilk olarak Van, Hakkari ve Yüksekova üçgeninde bulunan Yeni Köprü’de asker ve vatandaslara tatli ikram ederek bayramlarini kutladi. Askerlere görevlerinde basari dileyen Soylu, daha sonra Depin Polis Kontrol Noktasi’nda polis ekiplerinin bayramini kutladi. Bakan Soylu daha sonra karayoluyla Mahya Tepe Üs Bölgesi’ne geçerek bayram namazini kilip askerlerle bayramlasti. Namaz sonrasi bölgede inceleme yapan Bakan Soylu komutanlardan bilgi alirken, kahvaltida Cumhurbaskani Erdogan ile telefonda görüstü.

Askerin Ramazan Bayrami’ni kutlayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ‘’Kato Marinos’taki bütün komuta, er, erbas kadrosunun sahsim, ailem, milletim adina bayramlarini tebrik diyorum. Rabbim daha nice bayramlara hayirlisiyla bizleri kavustursun. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun. Sizin bu kahramanliklariniz, bu üs bölgesinden, birilerine, bu terörist takimina buralari üs edinme imkanini vermedi. Rabbim yar ve yardimciniz olsun. Bu vesileyle tüm sehitlerimize mübarek bayram sabahinda Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onlari sevgili habibine komsu ettigi gibi bizleri de o makama eristirsin ve bizleri de insallah sevgili habibine komsu eylesin. Sizlerin bu vesileyle bayraminizi tebrik ediyorum. Ailelerinize birlikte insallah bu bayrami yasamaya, böyle bir firsati sizlere lütfetsin niyazinda bulunuyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun’’ dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Sayin Cumhurbaskanim Hakkari’de, Kato Marinos’ta üs bölgesindeyiz. Bu üs bölgesi de yeni yapildi. Burasi özellikle daha önce bütün bölgenin, Tunceli’den Karadeniz’e kadar lojistik ana merkezi ve geçis yoluydu. Geçen yil bu üs bölgesinde geçici olarak tutuyorlardi. 8 terörist etkisiz hale getirdiler ve ondan sonra bu bölge tamamen temizlenmis oldu. Arz ediyorum. Bayraminiz mübarek olsun Sayin Cumhurbaskanim" ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu’ya, Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Jandarma Genel Komutan Yardimcisi Orgeneral Ali Çardakçi, Van Asayis Kolordu Komutani Aykut Tanriverdi, Hakkari Il Jandarma Komutani Tümgeneral Coskun Sel ve Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar eslik etti.
Kaynak: İHA