Bakani Yanik Açiklamasi 'Bayramlasmayi Önümüzdeki Yil Vatandaslarimizin Kalici Konutlarinda Yapacagiz'

Osmaniye’de konteyner kenti ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Bugün konteyner kentte yaptigimiz bayramlasmayi önümüzdeki yil vatandaslarimizin kalici konutlarinda yapacagiz" dedi.

Bakani Yanik Açiklamasi 'Bayramlasmayi Önümüzdeki Yil Vatandaslarimizin Kalici Konutlarinda Yapacagiz'
Kahramanmaras depremlerinden etkilenen Osmaniye’de valilik tarafindan konteyner kentte düzenlenen bayramlasma programina Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Vali Erdinç Yilmaz, Belediye Baskani Kadir Kara, Milletvekili Ismail Kaya, kamu kurum ve kuruluslari il müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Bayramlasma programinda konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Buruk bir bayram yasiyoruz kaybettigimiz canlarimiz var, sevdiklerimiz var, akrabalarimiz, dostlarimiz var. Bin 10 vatandasimizi kaybettik onlara tekrar Allah’tan rahmet diliyorum, yakinlarina bas sagligi diliyorum. Kayiplarin acisinin en agir hissedildigi zaman bayramlardir bugün onlar bir kez daha o aciyi hissedecekler biz de onlarin yaninda oldugumuzu ifade etmek için birazdan konteyner kentimizi gezecegiz" ifadelerini kullandi.

"Yaralari sarmaya devam ediyor"

Konusmasini sürdüren Bakan Yanik, "Çok agir bir süreçten geçiyoruz gerçekten ama sükürler olsun çok hizli bir biçimde devletimizin bütün imkânlariyla vatandasimizla beraber bu yaralari da sarmaya devam ediyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki yil Ramazan Bayrami’nda insallah bugün konteyner kentte yaptigimiz bayramlasmayi vatandaslarimizin kalici konutlarinda yapacagiz. Bütün gayretimiz, çabamiz, depremzede vatandaslarimizi tekrar günlük hayatlarina, günlük rutinlerine döndürmek. Bunun için bütün kurumlar, bütün kuruluslar, gönüllü kuruluslar, vatandaslarimiz 85 milyon adeta bir tek vücuda dönüsüp deprem bölgesini desteklemeye kalkindirmaya çalisiyor. Biz de elimizden geldigince bu gayreti sürdürecegiz önümüzdeki süreçte fakat bir tarafiyla ne kadar hüzünlü olursa olsun, ne kadar yarali olursa olsun bayramlar ayni zamanda bir sölendir bizim inancimizda bayramlarimizin çok ayri bir yeri vardir. Birlik, dayanisma, bir sofranin etrafinda bulusma, küslerle barisir, darginlar kavusur. Böyle bir manevi atmosferi vardir bayramin insallah bu bayramda yine dedigim gibi el ele, omuz omuza bütün depremzede vatandaslarimizla beraber bu bayrami idrak etmis olacagiz" diye konustu.



"Osmaniye kaniyla, caniyla, özgürlügünüz almis, hak etmis bir yer"

Çok daha güzel, güven içerisinde olacaklarini belirten Yanik, "Biz bunu hep beraber basaracagiz. Bugün asil yan yana durdugumuz, asil bugün dayanistigimizi, birbirimize göstermenin zamani bugün bunu yapacagiz. Insallah dua edelim vatanimiza, milletimize, gelecegimize, ülkemize, birligimize, dirligimize, bölünmezligimize, sehit bedeniyle dolu bir topragin üzerinde duruyoruz. Çukurova, Osmaniye böyle bir yer kaniyla, caniyla, özgürlügünüz almis, hak etmis bir yer. Osmaniye vatanim müdafaasi için hiçbir fedakârliktan kaçinmayan ve kaçinmayacak bunu her noktada göstermis insanlarin bulundugu bir yer ve insallah bu birligi, bu beraberligi, bu suuru korudugumuz sürece bir her türlü yarayi, her türlü badireyi atlatiriz ve atlatacagiz" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA