Ümraniye'de Bayram Öncesi Pastanelere Denetimler Basladi

Ümraniye Belediyesi bayram öncesi pastaneler de denetim gerçeklestirdi. Denetim çerçevesinde fiyat etiketi olmayan bir isletmeye bin 375 lira, eldiven ve bone kullanmadigi tespit edilen iki pastanelere ise toplam bin 240 lira para cezasi kesildi.

Ümraniye'de Bayram Öncesi Pastanelere Denetimler Basladi
Ümraniye Belediyesi’ne bagli zabita ekipleri bayram öncesi pastanelere denetim gerçeklestirdi. Ekipler Ümraniye’de bulunan pastaneleri bir bir ziyaret etti. Denetimlerde, isletme ruhsati, eldiven ve bone kullanimi, ekmek gramaji, ürünlerin tazeligi ve fiyat etiket kontrolleri yapildi. Eldiven ve bone takmadigi belirlenen iki dükkana toplamda bin 240 lira, fiyat etiketi bulunmayan bir pastanelere ise bin 375 lira para cezasi kesildi.

“Mevzuat çerçevesinde bin 375 lira tutarinda bir idari yaptirim uyguladik”

Denetimlere iliskin konusan Ümraniye Belediyesi Zabita Amiri Ömer Ergin, “Bayram dolayisiyla toplumumuzda tatli tüketimi artmaktadir. Bu çerçevede vatandaslarimizin hijyen ortaminda hazirlanmis ürünlerin tüketimini saglamak amaciyla denetim yapiyoruz. Imalat kismina Tarim Ilçe Müdürlügü’nde ki arkadaslarimiz bakiyor, biz o kisma müdahale etmiyoruz. Satis bölümünde genelde denetim yapiyoruz. Bu çerçevede denetim gerçeklestirdik. Isletmemiz de ürünler taze görünüyor fakat etiketlerinin olmadigini tespit ettik. Uyari mahiyetin de cezai islem uygulayacagiz. Mevzuat çerçevesinde bin 375 lira tutarinda bir idari yaptirim uygulayacagiz. Ekmek ürünlerimizin gramajlarinin normal oldugu görüldü.

Bu çerçevede isletme yetkilisini uyardik. Bayrama kadar diger isletmeler de dahil denetimlerimiz artarak devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA