Sekersiz Gidalara Ilgi Ramazan Ayi Döneminde Artti

Hepsiburada’nin açikladigi verilere göre, sekersiz gidalara ve pisirme grubunda saglikli ürünlere ilgi Ramazan ayi ve bayram döneminde de artti.

Sekersiz Gidalara Ilgi Ramazan Ayi Döneminde Artti


Hepsiburada, Ramazan ayi ve Ramazan Bayrami’nda yapilan alisveris verileri dogrultusunda ortaya çikan beslenme verilerini açikladi.

Buna göre, Ramazan ayi boyunca sahurda siklikla tüketilen fistik ezmelerinde bu kez “sekersiz” ve “hurmali” seçenekler ilgi gördü. Sekersiz fistik ezmelerinde geçtigimiz yila kiyasla yüzde 100’ün üzerinde artis görüldü.



Bitkisel sütlere ilgi artiyor

Sindiriminin kolay olmasi ve besleyiciligi nedeniyle ragbet gören bitki bazli sütlerde ise siparisler geçen seneye kiyasla 4 kat artti. Yulaf, soya, badem sütü seçeneklerinin yer aldigi kategori içinde en çok tercih edilen “sekersiz badem sütü” olarak öne çikiyor.

Airfryerlar mutfaklarin vazgeçilmezi haline geldi

Saglikli ve pratik tariflerle iftar ve sahur yemeklerini çesitlendiren airfryer siparislerinde geçtigimiz Ramazan ayina göre 10 kat artis görüldü.



Sekersiz çikolata, glutensiz un

Sekersiz bitter çikolatalar bu Ramazan ve Bayram’da da sekerden uzak durmak isteyenler için çözüm oldu. Yüzde 100 kakao içerigiyle saglikli birer alternatif olan sekersiz çikolatalara ilgi geçtigimiz seneye göre 40 kat artti. Tatli ve hamur isleri için glutensiz un seçenekleri tüketicilerin ilgisini çekiyor. Hindistan cevizi unu, nohut unu, karabugday unu gibi seçenekler glutenden kaçinanlarin alisveris sepetlerinde yer buluyor.
Kaynak: İHA