Nüfusu 220 Bin Olan Sinop, 2,5 Milyon Ziyaretçi Bekliyor

Toplam kent nüfusunun 220 bin oldugu Sinop’ta, Ramazan Bayrami itibariyle baslayan 2023 yili turizm sezonunda 2,5 milyon ziyaretçi sayisina ulasilmasi hedefleniyor.

Nüfusu 220 Bin Olan Sinop, 2,5 Milyon Ziyaretçi Bekliyor
Uzun ve temiz sahilleri, essiz tabiati ve köklü tarihi geçmisiyle Karadeniz Bölgesi’nde turizm imkanlari bakimindan öne çikan, fay hatti bulunmamasi nedeniyle de tersine göç baslayan Sinop, her geçen yil rahatlikla ulastigi turizm hedefini yükseltiyor. 2022 yili sezonunda 2 milyon hedefini rahatlikla geçerken, bu yil 2,5 milyon ziyaretçi bekliyor.

2 ay degil, 12 ay turizm parolasi

Sinop Il Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, pandemi dönemi hariç tüm turizm sezonlarinda, Ramazan Bayrami’nin da yaz dönemine gelmesiyle turizm beklentilerini rahatlikla astiklarini kaydetti.

Süren, “Geçen yil beklentimizin de üzerinde ziyaretçi agirladik. Bu yil beklentimiz geçen yilin da üzerinde. Çünkü kültür ve turizm potansiyeli bakimindan çok zengin, alternatif turizm kaynaklari bakimindan oldukça zengin olan ilimizde deniz, inanç, doga ve kültür turizmiyle potansiyelin il merkezi ve ilçeler bazinda planlanmasi ve harekete geçilmesi gerekiyordu. Biz geçen yilki Turizm Haftasi’nda ‘2 ay degil, 12 ay turizm’ parolasiyla yola çikmistik. Bunu planlayarak harekete geçiyoruz, bu yil ciddi manada hazirliklarimiz var” diye konustu.



5 adet kültür rotasi olusturuldu

Tüm ilçelerinin farkli tarihi dokuya ve essiz dogaya sahip oldugunu belirten Süren, 5 farkli kültür rotasi olusturduklarini ve yürütülen çalismalarin sezona yetistirilecegini söyledi.

Rotalarin günü birlik ziyaretlerle bitirilemeyecegini vurgulayan Süren, “Tarihi Cezaevi ve Balatlar Yapi Toplulugu’nun kismen ziyarete açilmasi seklinde planlamamiz var. Sinop merkez kültür rotasi belirledik, alternatifimiz fazlasiyla var bunu planladik. Su anda tabela ve dijital bilgilendirme çalismalarini yürütüyoruz. 10-15 günlük ziyaretçilerimize alternatif rotalarla ilimizde agirlayabilecegimiz potansiyeli harekete geçiriyoruz. Bunu yaptigimizda hedefimizin de üzerinde ziyaretçiyi, daha fazla konaklamayi saglayacak ve daha fazla ziyaretçi çekecek planlamamiz mevcut” dedi.



Hedef 2,5 milyon ziyaretçi

Bu yilki ziyaretçi hedefinin 2,5 milyon oldugunu söyleyen Süren, ayrica Sinop’un konaklama tesisi kapasitesi nedeniyle yatirima ihtiyaci oldugunu vurguladi. Süren, “Sinop konaklama tesis kapasitesi açisindan biraz yatirima ihtiyaci olan bir yer. Az kapasiteye sahibiz ama bunu günü birlik ziyaretçilerle telafi ediyoruz, ciddi manada günü birlik ziyaretçi agirliyoruz” seklinde konustu.



Tarihi Cezaevi sezonda açilacak

Yaklasik 2 yildir restorasyon nedeniyle kapali olan Tarihi Sinop Cezaevi’nin turizm sirkülasyonunda önemli rol üstlendigini ve çalismalarda da son asamalara gelindigini ifade eden Süren, yaklasik 2 hafta içerisinde proje kabulünün yapilacagini, 2 ay içerisinde de hizmete açilacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA