Mersin'deki Yangin Yeri Dron Ile Görüntülendi

İçel’de bir mobilya atölyesinde baslayarak bitisigindeki iki atölyeye daha siçrayan yanginda 1 itfaiye eri hayatini kaybederken, kayip oldugu degerlendirilen 4 kisiyi arama çalismalari sürüyor.

Mersin'deki Yangin Yeri Dron Ile Görüntülendi
Merkez Akdeniz ilçesi Sanayi Sitesi’ndeki bir mobilya atölyesinde dün aksam saatlerinde çikan yangin, kisa sürede büyüyerek bitisigindeki diger atölyelere de siçradi. Yanici maddelerin yogunlugu nedeniyle söndürme çalismalarinin güçlükle yapildigi yangina, İçel Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekiplerinin yani sira Emniyet Müdürlügünün Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlari da (TOMA) müdahale etti.

Bir itfaiye eri hayatini kaybetti, kayip 4 kisi araniyor

Gece geç saatlerde kontrol altina alinabilen yanginla ilgili süren sogutma çalimlari sirasinda bir itfaiye eri hayatini kaybetti. İçel Büyüksehir Belediyesine bagli Itfaiye Daire Baskanliginda görevli Nazmi Çelikkaya (30), sogutma çalismasi yaptigi sirada tavanin çökmesiyle göçük altinda kaldi. Mesai arkadaslarinin yogun çalismasiyla bulundugu yerden çikarilan Çelikkaya, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Çelikkaya’nin babasinin da emekli bir itfaiyeci oldugu, esinin ikinci çocuklarina hamile oldugu ögrenildi.

Yangin yeri dron ile havadan görüntülendi

Öte yandan büyük madde zararin da meydana geldigi yangin yeri dron ile havadan görüntülendi. Dron görüntülerinde yanginin meydana geldigi yerdeki yikim ve hasar gözler önüne çikti. Bu arada yangin sirasinda içeride bulundugu degerlendirilen kayip 4 kisinin ise arandigi bildirildi.

Kaynak: İHA