Kesintisiz Enerji Için Bayrami Çalisarak Geçirecekler

Trakya Bölgesi’ndeki üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda yaklasik 2 milyon kisiye elektrik dagitim hizmeti veren Trakya Elektrik Dagitim AS (TREDAS), bayram boyunca enerji dagitimini kesintisiz, kaliteli ve sürekli vermek için sahada olacak.

Kesintisiz Enerji Için Bayrami Çalisarak Geçirecekler
TREDAS, Ramazan Bayrami’nda herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için teknik personel sayisini artirarak, 459 ariza onarim bakim personeli ve 116 araç ile Ramazan Bayrami’nda da kesintisiz enerji için 7 gün 24 saat esasli çalismalarina devam edecek.

Diger yandan, bütünlesik anlamda sektöründe ilk olma özelligi tasiyan Operasyon Merkezi tarafindan elektrik sebekeleri uzaktan kontrol edilerek, sahadaki ekiplerin çalismalari anlik takip ediliyor. Bu sayede herhangi bir ariza veya kesinti durumunda aninda müdahale edilerek en kisa sürede giderilmesi için çalismalar yürütülüyor.

Yine bayram süresince Trakya genelinde acil durumlarda kullanilmak üzere 42 jeneratör, 5 mobil trafo, 6 kablo test araci ve 4 insansiz hava araci hazir bulunduruluyor. Olasi bir kesinti durumunda arizalara hizli müdahale edilebilmesi ve sorunun en kisa sürede çözüme kavusturulmasi hedefleniyor.

Planli kesinti haricinde ariza durumlarinda müsteriler için iletisim kanallarini da güçlendiren TREDAS, 186 Çagri Merkezi, web sitesi, yapay zekâ TREDAS Enerjik üzerinden müsterilerinin taleplerini anlik olarak dinleyecek.
Kaynak: İHA