Hatay'da Bayram Öncesinde Mezarliklarda Büyük Hüzün

Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük yikima ugrayan illerin basinda gelen Hatay’da mezarliklarda büyük hüzün yasandi.

Hatay'da Bayram Öncesinde Mezarliklarda Büyük Hüzün
Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük yikima ugrayan Hatay’da mezarliklar bayram öncesinde ziyaret edildi. Hatay’da yasayan ya da farkli illerden yakinlarinin mezarlarina gelen vatandaslar, gün boyu Kur’an-i Kerim ve dualar okudu. Yakinlarinin mezarlarini da düzenleyen vatandaslar, zaman zaman gözyaslarina hakim olamadi. Gün boyu ziyaretçilerin geldigi mezarliklarda hüzün hakim oldu.

“Ben Kur’an-i Kerim okuyarak teselli etmeye geldim”

Mezarliga gönüllü gelerek vatandaslarin yaninda olan ve dualar okuyan Kurban Ali Çelik, mezarlikta yasadigi duygu dolu anlari söyle anlatti:

“Bugün buraya Allah için geldim. Hem Kur’an-i Kerim okuyayim hem de teselli etmek için geldim. Burada küçük kardesimiz Berat’i gördük. Dedesi için agladigini gördük. Biz basini oksadik. Kabir kapisinin cennete açilan bir bahçe oldugunu söyledik. Biz iman etmisiz. Bir teyze vardi. ’Mezarin basinda Kur’an-i Kerim okuyabilir miyim?’ dedim. Okuduktan sonra bir evladinin daha oldugunu söyledi.

Ona da Kur’an-i Kerim okudum. Teyze teselli buldu.”

“Anne ve babamin mezarini üç bes gün önce buldum”

Hatay’da yasanan depremde 16 yakinini kaybeden Orhan Kartal ise Ramazan’in son gününü ailesi ile birlikte mezarlikta geçirdi. Dua okuduklarini ifade eden Kartal, “Burada 16 yakinimiz var. Mezarlari bir düzenleyelim dedik. Bakim yapiyoruz. Yapacagimiz da baska bir sey yok. Bol bol dua edecegiz. Sonuçta Allah’tan gelen bir sey. Ben anne ve babamin mezarini üç bes gün önce buldum. Yangin çikti binalarinda. Kardesimin mezari hala yok. Bekliyoruz. Allah’tan bir ümit. Insallah o da bulunur” dedi.



“Almanya’dan izine gelmislerdi, iki gün sonra döneceklerdi”

Kartal, depremde hayatini kaybeden amcasinin oglunun koyu bir Hatayspor taraftari oldugunu belirterek, “Almanya’dan gelmislerdi. O gün babam, teyzemin oglu maça gitmisti. O gün son günleri olmus, bilemediler. Izine gelmislerdi, iki gün sonra Almanya’ya döneceklerdi. Bu olay olunca ecelleri böyle oldu. Biz de Hatayspor atkisini ve Türk bayragini koyduk. Bunlarla teselli bulacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA