Fransa'da Acil Serviste 3 Gün Yatak Sirasi Bekleyen Hasta Öldü
Fransa’da geçtigimiz yil aralik ayindan bu yana süresiz grev ilan eden Grenoble Üniversite Hastanesi’nin acil servisinde 3 gün boyunca yatak sirasi bekleyen 91 yasinda hasta hayatini kaybetti.

Sendikalar Cumhuriyet savcisina yaptiklari sikayette, "Bugün dikkatinizi çekiyoruz, Sayin Savci, yillardir bu yatak kapatma kararlariyla, kamu yetkilileri, halkin sagligi tehlikeye atiyor. Devletin su noktalarin tümünden sorumlu olduguna inaniyoruz, baskalarinin yasamlari için sonuçlari olan tedavideki gecikmeler, hasta izleme eksikligi, hastane personeli için artan psiko-sosyal riskler" ifadelerine yer verildi.
Fransiz basininda yer alan haberlerde, 91 yasindaki hastanin acil serviste 3 gün boyunca geriatri bölümü için yatak sirasi bekledigi sirada 12 Nisan’da hayatini kaybettigi ifade edildi. Haberlerde, hükümetin finansman saglamamasi nedeniyle hastanenin personel ve ekipman yetersizliginden dolayi bazi üniteleri kapattigi ve bir çok hastanin yer olmadigi için evlerine geri dönmek zorunda oldugu kaydedildi.
Hastane personeli, hastalara gerekli bakimi saglayamadiklari için kendilerini sorumlu hissettiklerini aktararak, kendilerini çaresiz hissettiklerini dile getirdi.
