Bakan Kurum, Tuzla'da Gençlerle Bulustu

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum Tuzla’da “Gençler ile Sahur Programi” kapsaminda gençlerle bir araya geldi.

Bakan Kurum, Tuzla'da Gençlerle Bulustu


Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul 1.Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum Tuzla’da “Gençler ile Sahur Programi” kapsaminda gençlerle bir araya geldi. Programa AK Parti Istanbul Gençlik Kollari Baskani Cem Çekerek, Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici AK Parti Tuzla Ilçe Baskani Talha Tayfur ve birçok isim katildi.



“Bizim Amacimiz Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi Insa Etmek”

Konusmasinda hedeflerinin büyük ve güçlü bir Türkiye insa etmek olduguna deginen Murat Kurum, “Bizim amacimiz büyük ve güçlü Türkiye’yi insa etmek. Bunu da sizlerle birlikte basaracagiz. Sizlerle yol yürüyecegiz. Sunu söylüyoruz, gençlerimiz söz sahibi degil hak sahibi olsunlar. Bu anlayisla sizlerle birlikte 21 yildir yol yürüdük. Sayin Cumhurbaskanimiz ne zaman gençlerle ilgili bir is olsa acaba kadinlarimiz, gençlerimiz ne diyor diye hep sizinle istisare etti. Atmis oldugu adimlari da hep gençlerimizle atmis oldu. Gençlerin fikirlerine önem verdik, vermeye de devam edecegiz.” dedi.



“Bizim hiçbir zaman seçim kaygimiz olmadi”

Bakan Kurum konusmasini, “Bize soruyorlar, ’Seçim kayginiz var mi?’, bizim hiçbir zaman seçim kaygimiz olmadi. Bizim gözleri piril piril parlayan gençlerimize iyi bir gelecek sunma kaygimiz var. Bunun için mücadele ediyoruz. Amacimiz, hedefimiz ve hayalimiz sizlere iyi bir gelecek sunmak. Bunu sizlerle basaracagiz. Bu seçimde 5,7 milyon gencimiz oy kullanacak. Biz 14 Mayis’ta gençlerimizden en yüksek destegi alacagiz.” seklinde sürdürdü.

“Aile ve gençlik bankasi kuruyoruz”

Bakan Kurum gençlerin elektronik aletlerden daha uygun sartlarda yararlanmasi için aile ve gençlik bankasinin kurulacagini ifade ederek, “Aile ve gençlik bankasi kuruyoruz. Gençlerimiz elektronik aletlerden daha uygun sartlarda yararlansin diye yeni düzenlemeler yapiyoruz. ” dedi.



“30 Mayis’ta Atatürk Havalimani Millet Bahçesini gençlerimize armagan edecegiz.”

30 Mayis’ta Atatürk Havalimani Millet Bahçesinin açilacagini belirten Murat Kurum, “Insallah 30 Mayis’ta, fethin 570. yildönümünde de Atatürk Havalimani Millet Bahçesini gençlerimize armagan edecegiz. Hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Istanbul’daki 250 bin moto kurye evladimiz için yol kenarlarinda yeni cepleri açiyoruz; ilk pilot uygulamasini Tuzla’dan baslatiyoruz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, "Ilk Oyum AK Parti’ye, Ilk Oyum Erdogan’a" Tuzla Gençlik Bulusmasi’nda Istanbul’da moto kuryeleri ilgilendiren önemli bir gelismeyi paylasti. Istanbul’daki moto kuryeler için yeni bir uygulamayi Tuzla’dan baslatacaklarini belirten Bakan Kurum, “Ben buradan Istanbul’la ilgili bir müjdeyi de paylasmak istiyorum. Biz illerimizi, ilçelerimizi gezerken, evlerimizde rahat huzurlu bir sekilde yasarken, moto kurye kardeslerimizle sikça karsilasiyoruz. Evde bir ihtiyacimiz olsa, bir hastamiz olsa ilaca ihtiyacimiz olsa, evde yiyecek, içeceklerle ilgili bir eksigimiz olsa yemek siparisi versek hep moto kurye kardeslerimiz bu hizmeti veriyorlar. Istanbul’umuzda su an 250 bin moto kuryemiz var. Bu kardeslerimiz bizlerin rahati, refahi için çok önemli bir hizmeti yapiyorlar. Ekmek parasi kazaniyorlar, alin teriyle mücadele ediyorlar. Moto kurye kardeslerimizin trafikteki can güvenligini koruma, dinlenmeleri adina yolun kenarinda olusturacagimiz ceplerde durabilecek, dinlenebilecek, ihtiyaçlari varsa o ihtiyaçlari giderebilecekler.” diye konustu.



“Yeni yapilacak tüm imar planlarinda moto kurye kardeslerimizin dinlenme alanlari için yeni yerler ayiriyoruz”

Bakan Kurum, moto kuryeler için düzenlenen yeni planlamaya iliskin detaylari aktararak, “Yeni yapilacak tüm imar planlarinda moto kurye kardeslerimizin dinlenme alanlari için yeni yerler ayiriyoruz. Araçlarini sarj edebilecek ve araçlarinin bakimini yapabilecekler. Buna iliskin yönetmeligimizi degistiriyoruz. Istanbul’daki 250 bin evladimiz için yeni cepleri açiyoruz. Bu projenin ilk pilot uygulamasini Tuzla’dan baslatiyoruz. Istanbul’umuza hayirli, ugurlu olsun. Bu projeye de Bakanligimiz her türlü maddi destegi verecek. Bu proje insanimiza, vatandasimiza verdigimiz kiymeti gösterir. Arkadaslarimizin bizim için yapmis oldugu hizmetler karsiliginda az da olsa onlara deger verdigimizi gösterir. Onlar her seyin en güzeline layik. Cansiperane bir sekilde mücadele veriyorlar. Bir dakika önce o ilaci, yemegi yetistirebilmek için çok büyük risklere giriyorlar. Belki de böyle bir projeyi dünyada ilk defa ülkemizde baslatmis olacagiz." ifadelerini kullandi.

“Gençlerimizin istihdami adina yatirimlar yapiyoruz”

Istihdam alaninda da önemli yatirimlar yapildigina deginen Bakan Kurum “Gençlerimizin istihdami adina yatirimlar yapiyoruz. Ülkede yatirimlar yapilacak ki istihdam olsun. Sayin Cumhurbaskanimiz ne diyor, yatirim, üretim, istihdam… Dolayisiyla bu üretimi daha da arttiracak yatirimlari hayata geçirmek durumundayiz. 2 gün önce Istanbul’da bir projenin açilisini yaptik. Istanbul Finans Merkezi. Ne var bu projede? Bütün kamu bankalarimiz, finans kuruluslarimiz dogrudan 50 bin kisiye, dolayli 100 bin kisiye istihdam saglayacak. Burada gençlerimiz çalisacak, üretecek ve Istanbul finansin merkezi olacak.” dedi.



Programa daha sonra bilgi yarismasi oyunu ile devam edildi. Sorulara dogru cevap veren gençlere Bakan Kurum tarafindan bisiklet hediye edildi. Programin sonunda Bakan Kurum katilimcilarla hatira fotografi çekildi. Fotografin ardindan Bakan Kurum Tuzla’dan ayrildi.
Kaynak: İHA