Giresun'da Alternatif Ürün Için Çiftçilere Egitim Kurslari Düzenleniyor

Giresun’un findik yetismeyen Alucra ilçesinde alternatif tarim ürünleri için ziraat mühendisleri tarafindan egitimler veriliyor.

Giresun'da Alternatif Ürün Için Çiftçilere Egitim Kurslari Düzenleniyor
Alucra Ismail Hakki Tekisik Halk Egitimi Merkezi ve Alucra Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde açilan tarimsal kurslara ise çitçiler yogun ilgi gösteriyor.

Alucra’nin bir markasi olan ve cografi isaret için çalismalari devam eden Alucra lahanasi için üretimin artirilmasi ve alternatif ürünlerinde gelistirilmesi için ilçeye bagli Gürbulak köyünde egitimler verilmeye baslandi.

Ilçe Ziraat Odasi’ndan yapilan açiklamada, “ Ilçenin tarimsal üretimde en büyük çalismalari yapan Gürbulak köyünde, Alucra Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli Ziraat Mühendisleri Arzu Bayri ve Ferhat Çelik egitmen olarak köylülerimize fasulye, börülce, patates ve yörede kelem olarak bilinen lahana ürünleri için egitimler vermeye devam ediyor. Köy genelinde özellikle tarimi yapilan, fasulye, patates ve lahana bitkilerinin yetistiriciligi, çiftçilerin ata teknikleriyle üretim yaparken yaptiklari yanlislar, verim düsüklügünün sebepleri hastalik ve zararlilar ile mücadele konularinda bilgilendiriliyorlar. Gerçeklestirilen egitimlerde farkli bitkilerin yetistirilmesini desteklemek ve ek gelir saglamak adina ürünlerini dogru ve verimli olarak üretmeleri için köylüler bilgilendiriliyor” denildi.
Kaynak: İHA