Yalova'daki Termal Tesislerde Bayram Tatili Rezervasyonu Yogunlugu

Yalova’nin kaplicalariyla ünlü Termal ilçesindeki turizm tesislerinde yaklasan Ramazan Bayrami öncesi rezervasyon yogunlugu yasaniyor.

Yalova'daki Termal Tesislerde Bayram Tatili Rezervasyonu Yogunlugu
Roma, Bizans, Osmanli ve Cumhuriyet dönemlerinin sifa merkezi olan Yalova’nin Termal ilçesindeki kaplicalara yerli ve yabanci turistlerin ilgisi her geçen gün artiyor. Istanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük sehirlere yakinligi nedeniyle özellikle tercih edilen Termal ilçesindeki turizm tesislerinde Ramazan Bayrami’nda doluluk oraninin yüzde 100’e ulasmasi bekleniyor.

Saglik Bakanligi Termal Kaplica Isletmeleri Müdür Yardimcisi Ümit Gürbüzoglu, milattan sonra 3. yüzyildan itibaren aktif olarak kullanilan Yalova Termal kaplicalarinin Roma, Bizans, Osmanli ve Cumhuriyet tarihinin kalintilarini tasidigini söyledi.

3 bin 600 hektar alan içinde olan tesisin hem konaklamali hem de günü birlik ziyaretçilerin kullanimina açik oldugunu söyleyen Gürbüzoglu, “Isletmemiz su anda hem sifali sularimiz orman alani içinde ayni zamanda tarihi birçok yapi ve kalintiya ev sahipligi yapmaktadir. 1911 yilinda Roma’da düzenlenen sifali sular kaplica yarismasinda 1.’lik ödülü, altin madalyasi vardir” dedi.



Bayramda 300 binden fazla ziyaretçi bekleniyor

Ara tatil ve Ramazan’in arka arkaya gelmesinin tatilciler açisindan bir avantaj olduguna deginen Gürbüzoglu söyle konustu:

“Su anda yüzde 70 oraninda rezervasyon yogunlugumuz var ama bayrama yüzde 100 doluluk ile girmeyi hedefliyoruz. Geçen sene ayni bayram döneminde 300 bine yakin günübirlik misafirlerimizi agirlamistik. Bu sene 300 binden daha fazla turist bekliyoruz. Burada dogal sifali sularin yani sira orman alani içinde misafirlerimizi bedenen ve zihnen güzel bir dinlenme, tatil bekliyor.”
Kaynak: İHA