Vartolular Kadir Gecesi'nde Camilere Akin Etti

Mus’un Varto Müftülügü tarafindan Kadir G"ecesi dolayisiyla düzenlenen programa vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Vartolular Kadir Gecesi'nde Camilere Akin Etti
Gece, Kur’an-i Kerim tilaveti ve salâvat getirilip dua edilerek ihya edildi. Haci Kaya Özer Camii’ndeki program Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Müftülük görevlileri tarafindan Kur’an-i Kerim, Mevlid-i Serif ve ilahilerin okunmasinin ardindan Müftü Bayram Öztürk vaaz verdi. Öztürk, ”Kadir Gecesi, kadri ve degeri olan bir gecedir. Bu gecede Kur’an-i Kerim Peygamber Efendimize inmeye baslamistir. Kur’an-i Kerim bu gecede inmeye basladigindan dolayi bu gecenin kiymeti daha fazladir. Allah (CC) Kur’an-i Kerim’de söyle buyuruyor: ’Biz Kur’an-i Kerim’i bu gecede indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayirlidir.’ Bu gecede melekler ve Cebrail Aleyhisselam akin akin her is için yeryüzüne inerler. Bu gece safak vakti tan yeri vaktine kadar selamet ve esenlik vardir. Allah bir daha Müslümanlara afet ve herhangi bir sikinti vermesin. Allah tüm Müslümanlari korusun. Bugün masallah camimiz dolu idi. Özellikle çocuklarimiz yogun ilgi gösterdiler. Tüm Islam aleminin Kadir Gecesi’ni kutlarim" dedi.

Program, imamlarin Kur’an-i Kerim ve ilahiler okumasi ve yapilan dualarin ardindan kilinan teravih namaziyla sona erdi. Hayirseverler getirdikleri hayirlari dagittilar. Programa Varto Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Güder, Ilçe Müftüsü Bayram Öztürk ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA