Bahçeli Açiklamasi 'Seccadeye Ayakla Basana Hos Görüyle Bakilmaz'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Seccadeye ayakla basana hos görüyle bakilmaz. Ayakkabisiyla seccadeyi kirletenlerin zoru görünce görmedim, üzgünüm, pardon demeleri bir ise yaramaz" dedi.

MHP Istanbul Il Baskanligi’nin düzenledigi iftar programina katilan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Merhum düsünürümüz Ziya Gökalp’in tespit ve teshis mahareti göstererek vurguladigi gibi sosyal hayatimiz özde milli, biçimde Islami’dir. Nitekim Müslüman Türk milletinin esaslari bu görüs derinliginde tipki bir cevher gibi gizlidir. Inançlarimiz hayati kavrayisin, hadiseleri okuyusun, hedefleri koyusun ana kaynagidir. Bu kaynak bizi biz yapan, ayni sekilde bizi derin bir manevi ve fikri maziye degerler mecmudur. Mesela, milli ve manevi mirasimizin ihata ettigi gelenek ve göreneklerimiz kapsaminda seccadeye ayakkabiyla basilmaz, basilamaz, basanlara da hosgörüyle bakilamaz. Buna ragmen ayakkabisiyla seccadeyi kirletenlerin zoru görünce görmedim, duymadim, fark etmedim, gafletteydim, üzgünüm, pardon demeleri de bir ise yaramaz. Çünkü siyasi eylemleriyle çelimsiz erdemleri çatisanlarin, dilleriyle dimaglari çeliski yumagina dönenlerin ne sözü sözdür ne de özü adamliktir. Bir ayeti kerimede geçen ’Hak gelince batil zail olacak’ buyrugunu bir faniye atfeden, onun düsüncesi zanneden siyasi bir cehlin milli haklarimiza, manevi haysiyetimize sahip çikmasi baligin kavaga tirmanasi kadar absürt bir beklentidir” dedi.

Bahçeli, “Çorum ve Konya’yi ülke sanip, Gaziantep’te Sanliurfalilara hitap edenlerin; Kapali Maras’i ilk kez duymus gibi bakip temiz parayi uyusturucu tacirlerinden alacagini iddia edenlerin biliniz ki ciddiye alinacak hiçbir taraflari yoktur. Allah muhafaza, iktidar olduklarindan 3 ay sonra Avrupa ülkelerine vizesiz gidilecegini ileri sürerek diplomasi ve hukuk bilmez bir hayalperest oldugunu belgeleyen bir kisiden cumhura bas olmaz, olmamalidir, insallah da olmayacaktir. Bununla da kalmayip Sakarya Savasi’nin Sakarya ilimizde yapildigini zanneden, Kagithane’ye Kagittepe diyen, İçel’i Güneydogu’nun incisi yapan, findigin yüzde 42’sinin Sanliurfa’da üretildigini iddia eden bir cumhurbaskani adayina ne anlatsak bos, ne söylesek bosunadir. Çünkü hiçbir seyi bilmiyor, bilmedigini bilmiyor, daha tuhafi biliyormus gibi yapmaktan da çekinmiyor. Meshur bir sözde aynen anlatildigi gibi: ’Bilen ve bildigini bilen akillidir, onu izleyin. Bilen ve bildigini bilmeyen uykudadir, onu uyandirin. Bilmeyen ve bilmedigini bilen bir ögrencidir, ona ögretin. Bilmeyen ve bilmedigini bilmeyen bir aptaldir, ondan sakinin.’ Büyük mutasavvif Sems-i Tebrizi her insan için ibret levhasi olarak degerlendirilebilecek su hikmet dolu cümleleri nasil da tefekkür hazinesinden tezekkür hanesine çikarmistir: ’Hiçbir konuda emin olma, kendini ayricalikli sayma. Konumuna ya da mevkine, ismine veya söhretine güvenme. Su hayatta tüm zahiri kisveler sabun köpügünden ibarettir. Nazli nazli yükselir köpük, derken pat diye sönüverir” ifadelerini kullandi.

"Ciddiyetsiz olan kumar masasidir"

"Ciddiyetsiz olan kumar masasidir" diyen, Bahçeli, ”Ülkesini tanimayan, tarihini bilmeyen, milletine gönülden baglilik hissetmeyen bir muhalefet lideri, üstelik bir cumhurbaskani adayi 14 Mayis’ta sönüp gidecektir. Kunut dualarini ayet diye zikreden bu cumhurbaskani adayinin akil ve zeka açisindan rakipsiz oldugunu elbette görüyor, gülümseyerek takip ediyoruz. Zillet ittifakinin Cumhurbaskani Adayi Kiliçdaroglu ziyaret ettigi Bulgaristan’da demis ki: ’Bay Kemal’le devlet yine devlet olacak. Parti de parti. Devlet ciddi olacak. Olmasi gerektigi gibi.’ Türkiye Cumhuriyeti devlet gibi devlettir. Devlet basta, kuzgun lestedir. Kiliçdaroglu’nun sancisi da bundandir. Devlet yine devlet gibi olacak demek Türkiye’ye Fransiz kalmis bir siyasetçinin hezeyanidir. Türk devleti hükümrandir, egemenlik haklariyla, ülkesi ve milletiyle dünya genelinde parmakla gösterilen bir mertebeye çikmistir. Kiliçdaroglu neyin ciddiyetinden bahsetmektedir? Ciddiyetsiz olan kumar masasidir. Ciddiyetsiz olan birbirine pusu kuranlardir. Ciddiyetsiz olan cibilliyet yoksunlaridir. Ciddiyetsiz olan Türkiye’yi ameliyat masasina yatirmak isteyen teslimiyetçi zevattir” dedi.

Konusmasina devam eden Devlet Bahçeli, “Devleti yikmayi, milleti bölmeyi, vatani parçalamayi hedeflemis bölücü, yikici, suç ve cinayet örgütleriyle yol yürümenin, ayni karanlik çukurda bulusmanin neresi ciddiyet, neresi hamiyettir? Bir nevi Cizvit papazlari gibi, ihanetin misyonerligini üstlenenler devleti nereden bilecek, milletimizin onuruna düskünlügünü nasil göreceklerdir? FETÖ’cü Taraf Gazetesi’nin eski yazarini Izmir’den milletvekili adayi ilan eden Kiliçdaroglu ve CHP yönetimi Pensilvanya’nin güdümündedir. Türklügü Anayasa’dan çikarma pespayeligini alçakça gündeme tasiyan selamsiz Babacan’in yoldasi Ali Dibo’yu Ankara Çankaya’dan milletvekili adayi gösteren Kiliçdaroglu ve CHP yönetimi çikmaz sokaktadir. Aziz Atatürk’e hakaret edenleri bas taci yapan, yeni bir çözüm sürecinin alt yapisini hazirlayan, sözde Kürt sorununu gündeme tasiyan, Türk askerinin silah birakmasi için uygun ortam kollayan Kilçdaroglu ve CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti’ni dinamitlemek için kulisleri kaynatmakta, lobi çalismalarini kamçilamaktadir” diye konustu.

Bahçeli, “Tehdit büyüktür, yakindir, kurnazdir. Tehlikenin ana aktörleri, gerçek anlamindan soyutlanmis demokrasi ve özgürlük masallari anlatarak ülkemizi zehirleme kararindadir. Kandil CHP’nin ve IYI Parti’nin yanindadir. Bizim tarafimiz ise Türkiye’dir. Küresel emperyalizm CHP ile IYI Parti’yi kukla gibi oynatmaktadir. Bizim sevdamiz ise Türk milletidir. Yeminli Türkiye düsmanlari CHP ile IYI Parti’yi kafeslemistir. Bizim varligimiz ise Türk varligina, bir degil bin defa armagan edilmistir. PKK ve FETÖ zillet ittifakina ambargo koymustur. Bizim kararliligimiz da ’Devlet ve milletiyle, her seyden önce Türkiye’dir. Irak’in Süleymaniye kentinde fiilen terör örgütünün önünü açanlarin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki mesru ve hukuki askeri varligini çekmesini dayatanlarin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Mavi vatana sirt çevirmemizi isteyenlerin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Türk ve Islam cografyalariyla tarihi baglarimizin kopusunu projelendirenlerin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Türkiye’yi Bati’nin ileri karakolu haline getirmek, bunun yani sira istasyon devleti yapmak için ugrasanlarin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Ayasofya-i Kebir Camii Serifi’nden yükselen ezan seslerini kismak isteyenlerin, bu mukaddes mabedimizi tekrar müze yapmak için yanip tutusanlarin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Mescid-i Aksa’nin tarihi ve manevi statüne kast etmek için her provokasyondan medet umanlarin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Terörle mücadeleyi durdurmak, sözde Kürdistan’in temelleri kazmak için vaziyet alan, iklim olusturan, özerklik ve özyönetim kisvesiyle parçalanmanin yapi taslarini dösemeyi amaçlayan hainlerin adayi Kemal Kilçdaroglu’dur" diye konustu.

Bahçeli, “Türkiye’yi küresel güçlerin kumanda edilen garnizon devleti yapmak için kuyrukta bekleyenlerin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. IHA’larimizdan, SIHA’larimizdan, uçak gemimiz TCG Anadolu’dan, Hürjet ve Hürkus savas uçaklarimizdan, hangardan çikartilan insansiz savas uçagimiz Kizilelma’dan, Atak helikopterimizden, Altay tankimizdan, Tayfun füzemizden, toplarimizdan piyade tüfeklerine varincaya kadar Türkiye’nin dirilis ve yükselis berati tüm ürün ve hizmetlerden korkup çilgina dönenlerin adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Emek ve Özgürlük Ittifaki çatisinda toplanan Yesil Sol Parti’nin, Türkiye Isçi Partisi’nin, Emek Partisi’nin, Halkin Kurtulus Partisi’nin, Toplumsal Özgürlük Partisi’nin, Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun; Sosyalist Güç Birligi Ittifaki’nda birlesen Türkiye Komünist Partisi’nin, Türkiye Komünist Hareketi’nin ve Sol Parti’nin, bunlarin yaninda ve yöresinde, önünde ve ardinda konuslanan silahli terör örgütlerinin adayi bilinsin ki Kemal Kiliçdaroglu’dur” dedi.



"Türk düsmanlari 14 Mayis öncesi bütün kozlarini masaya sürmüslerdir"

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin ikinci bes yillik döneminde de görevini sürdürmesinin bir hayat memat konusu oldugunu ifade eden Bahçeli, “Baska cografyalarda neredeyse Komünist kalmamisken Türkiye’de yuvalanan komünist ajanlar 14 Mayis öncesi gizlendikleri hücrelerden nasil da can havliyle ortaliga dökülmüslerdir. Demokrasi olmadigini iddia eden müfteriler bu tabloya ne diyecektir? Özgürlüklerin engellediginden sikayet edenler bu kadar özgürlügü dünyanin neresinde görebileceklerdir? Sifir numara ajanlik görevini üstlenmis Cengiz Çandar’in saklandigi delikten dürte dürte çikartilip HDP’nin kayyumu Yesil Sol Parti’nin Diyarbakir milletvekili adayi yapilmasini hala tesadüf gören var midir? Bize göre, bu tesadüf falan degil serefsiz bir kampanyanin ara ve alçak bir duragidir. Yine ayni tiynetteki Hasan Cemal isimli yazar bozuntusunun Yesil Sol Parti’nin Istanbul milletvekili adayi ilan edilmesini siyasi bir tercih olarak yorumlayan olacak midir? Türk düsmanlari 14 Mayis öncesi bütün kozlarini masaya sürmüslerdir. Fakat Türkiye üzerinde karanlik plan yapanlarin hevesleri kursaklarinda kalacaktir. Onlarin paravan ve kafa kola alinmis adayi varsa bizim de adam gibi adam adayimiz vardir ve milletimizin huzurundadir. Dogruya dogru, yanlisa yanlis diyecek saglam iradenin Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin ikinci bes yillik döneminde de görevini sürdürmesi bir hayat memat konusudur, hatta milli beka meselesidir" seklinde konustu.



“Bizim adayimiz fason degil milletin özbeöz evladidir”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in milletin evladi oldugunu belirten Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

“14 Mayis 2023 tarihinde tüm seçim çevrelerinde kurulan sandiklarda karsilasacaktir. Türkiye’yi siyasi istikrarsizlik ve kriz dönemlerine geri döndürmek maksadiyla el ovusturanlarin tek sözde projesi olan Güçlendirilmis Parlamenter Sistem ile kesintisiz siyasi istikrari temin etmenin nisanesi ve yönetim saheseri Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi 14 Mayis’ta demokratik kantara vurulacaktir. Ya istiklal, istikrar ve istikbal haklarimiz titizlikle korunacak, ya da ilkellik, ilkesizlik ve izmihlal öne çikacaktir. Elbette milletimizin kaderine ve gelecegine sahip çikacagina yüregimle inaniyorum. Bunu da hep birlikte yapacagiz, hep birlikte basaracagiz. Türkiye’nin karsi cephesinde bulusan yerli ve yabanci çikar ortaklarinin hükmü Türk milletine sökmeyecek, bu suretle Türkiye’nin önü kesilemeyecektir. Yikimin ve çözülmenin adayi ne yaparsa yapsin; milli birligin savunucusu, Cumhuriyet’in yeni yüzyildaki güvencesi, ayni zamanda bin yillik kardesligin ve lider ülke Türkiye hedefinin adayi milli iradenin yüksek destegiyle takdir ve taltif edilecektir. Bizim adayimiz fason degil milletin özbeöz evladidir. Nitekim adayimiz belli kararimiz nettir. Cumhurbaskani adayimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’dir.“

Bahçeli, “Türkiye’ye dev bir eser kazandirildikça zillet ittifaki adeta felç geçiriyor. Köprü ile yiyecek arasindaki iliskiyi dünya üzerinde baska bir siyasetçinin bu sekilde kurmasi kanaatimce mümkün degildir. Bunu Kiliçdaroglu basarmis, velakin bos kaleye gol atayim derken topu kendi kalesine göndermistir. Her seyi saptiran bir siyaset anlayisindan ülkemize hiçbir fayda gelmez, gelemez. Yalan en büyük günahlardan birisidir. Efendimiz Resulullah insanligi fazileti ve muhtesem tebligiyle aydinlatirken, Müslüman’in asla yalan söylemeyecegini ifade etmis, nihayet ihlali mümkün olmayan bir kural koymustur. Siyasetlerini yalana tahvil, talana tesmil eden siyasetçilerin, dün dogru dediklerine bugün yanlis diyen devsirilmis siyaset meddahlarinin tepeden tirnaga günaha battiklari ayan beyan ortadadir. Bunlar ön kapida baska, arka kapida baska; sabah baska, aksam bambaskadir. Terörist Sirri Sakik Kiliçdaroglu’na ’Kapali kapilar ardinda söylenenlerim kamuoyuna deklare edilmesi’ çagrisinda bulunmustu. Kiliçdaroglu, HDP’ye, PKK’ya neleri vaat etmistir? Kiliçdaroglu, FETÖ’ye hangi güvenceleri vermistir? Kiliçdaroglu ve diger yamaklarinin Batili ülkelere ödemeye hazir oldugu diyet listesinde neler vardir? Bu sorular cevabini mutlaka bulmalidir. Ak koyun kara koyun tefrik edilmelidir. Pirincin içine gizlenmis beyaz taslar dikkatle ayiklanmalidir" dedi.

Bahçeli, “Zillet ittifakinin Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu’nun iki kirmizi çizgisi varmis; birisi vatan, digeri da bayrakmis. Üstelik bunu Misir’daki sagir sultan bile duymus. Sagir sultan duydu mu duymadi orasini bilemem, ancak Kiliçdaroglu’nun eger varsa da kirmizi çizgilerinin uzun süre önce pembelestigi, hatta çizgi diye gördügü kirmizi renklerin vatana ve bayraga muhalif olanlar tarafindan savas boyasi olarak kullanildigi sagduyulu her insanimizin malumudur. Demek ki, Kiliçdaroglu’nun gündeminde ne devlet vardir, ne de millet. Vatan ve bayrak da sadece istismar malzemesi olarak görülmektedir. Bu siyaset ayipli bir siyasettir. Bu zihniyet mefluç bir siyasettir. Türkiye’nin zillete düsmesi, gerileyip iç sorunlara gömülmesi Kiliçdaroglu’nun potansiyel gayesidir. Ancak milletimiz buna izin vermeyecek, müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandi.

Konusmasini sürdüren Devlet Bahçeli, “Türkiye için çalisacagiz, Türklük için çalisacagiz, varligimizi, kimligimizi ve gelecegimizi güvenceye kavusturacagiz. Bu vatan sahipsiz degildir; sahip olacak sizlersiniz. Bu millet yetim degildir; kol kanat gerecek sizlersiniz. Istanbul’un üç bölgesinde de dava ve demokratik sorumlulugunu bihakkin gösteren bütün milletvekili adaylarimizi TBMM’de görmek istiyorum. Hepinizle yol yürümekten bahtiyarim. Artik Istanbul’da ezberleri bozmanin, tabulari yikmanin vakti gelmistir. Artik Istanbul’da Milliyetçi Hareket Partisi mucizesini yasatmanin günü yaklasmistir. Tarihi bir basariya ulasmak için bütün sartlar olusmustur. Simdi siz söyleyiniz; 14 Mayis’ta anket sirketlerini rezil etmeye hazir misiniz? Basarmaya kararli misiniz? Çok çalisacak misiniz? Birinci, ikinci ve üçüncü bölgelerde milletvekili sayimizi muazzam bir seviyeye çikaracak misiniz? Söz veriyor musunuz? Bu is tamam diyor musunuz? Istanbul’un kaderini elinize aliyor musunuz? Ne mutlu sizlere, alayiniza basarilar diliyor, eksiksiz sekilde TBMM’de yapilacak yemin töreninde sizleri bekliyorum. Istanbul’da zaman üç hilal zamanidir. Dün Ulubatli Hasan sancagimizi burçlara asmisti, simdi sizler yapacaksiniz. Istanbul Il Baskanimiza, yönetimine, ilçe baskanlarimiza sonuna kadar güveniyorum. Dedikodulara aldirmadan yolunuza devam ediniz. Fitneye kulak vermeden mücadelenizi fedakârlikla yürütünüz. Birlik ve beraberliginizi muhafaza ederek, ülkemize, milletimize, davamiza ve degerlerimize sahip çikarak kocaman yüreklerinize Istanbul’u sigdiriniz. Bizler hayatin zorluklariyla savasan, alin teriyle, göz nuruyla rizkini arayan, helal kazançta bereket bulan büyük Türk milletinin sevdalisiyiz. Ve de hakkimizi 14 Mayis’ta alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA