Depremzedeler, Diger Depremzedeler Için Ekmek Pisiriyor

Hatay’in Samandag ilçesinde depremzede kadinlar, kendi sikintilarini bir kenara birakarak diger depremzedeler için ekmek yapiyor.

Depremzedeler, Diger Depremzedeler Için Ekmek Pisiriyor
Uzunbag Mahallesinde kadinlar, depremzedeler için tandirlarda pisirdikleri ekmekleri hayirseverlerin un destegi ile depremzedelere ücretsiz dagitiyor. Kadinlar 55 gündür günün ilk isiklariyla tandirin basina geçip ekmek pisiriyor. Ekmek yapan kadin Ipek Çiçek, "Biz burada hep birlikte depremzede arkadaslar için ekmek yapip dagitiyoruz. Bizde depremzedeyiz ama arkadaslar ile yardimseverlerden gelen un ve ihtiyaç sahibi insanlar için ekmek yapiyoruz. Deprem günü çok kötü seyler yasadik ama bize un geldigi sürece ihtiyaç sahipleri depremzedeler için ekmek yapmaya devam edecegiz" dedi.

Samet Uslu, "Arama kurutma faaliyetleri bittikten sonra arkadaslar ile birlikte böyle bir karar aldik. Maddi durumu kötü olan insanlarin ekmegi ulasmasi çok zor oluyor bizde bunun için kismen yetisebildigimiz yere yaptigimiz ekmekleri götürüyoruz. Gelen destekler ile burada kadinlar ekmegi yapiyor bizde ekmekleri dagitiyoruz" diye konustu.

Filiz Genç ise "Burada ekmegi yapip posetleyip dagitiyoruz. Odunlari biz kendi imkanlarimizla toplayip tandir için kullaniyoruz. Un geldigi sürece biz bunu devam ettirecegiz" dedi.

Kaynak: İHA